Uutiset>Uutiset
16.11.2021

Nimitysuutisia: projektitutkijoiksi Anni Kyösti ja Taru Lilja, projektikoordinaattoriksi Venla Ritola

Itlassa aloittaa tammikuussa 2022 kolme uutta työntekijää: projektitutkijat Anni Kyösti väestökehityksen vaikutuksia varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen tutkivassa hankkeessa ja Taru Lilja Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa sekä projektikoordinaattori Venla Ritola alueellisessa oppimisverkostossa.

Anni Kyösti projektitutkijaksi

HM, väitöskirjatutkija Anni Kyösti on valittu projektitutkijaksi monitieteiseen tutkimushankkeeseen väestökehityksen vaikutuksista varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen. Syksyllä 2021 käynnistettyä tutkimushanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja koordinoi Helsingin yliopisto. Kyösti on mukana hankkeen palveluverkkotutkimuksessa. Aikaisemmin Kyösti on työskennellyt tutkijana Tampereen yliopistossa ja muun muassa hankekoordinaattoria Inarin kunnassa. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Taru Lilja projektitutkijaksi

FM Taru Lilja aloittaa projektitutkijana Itlan kolmivuotisessa Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa. Liljan työkuvaan kuuluu erityisesti ohjelman laadullinen tutkimus sekä sidosryhmätyöskentely mukaan lukien lasten ja nuorten kanssa tehtävä yhteistyö. Aikaisemmin hän on toiminut projektitutkijana Hämeen ammattikorkeakoulussa ja tutkimusavustajana Helsingin yliopistossa. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2024 loppuun.

Venla Ritola projektikoordinaattoriksi

VTM, väitöskirjatutkija Venla Ritola aloittaa projektikoordinaattorina Itlan innovaatio-toimintalinjalla. Toimenkuvaan kuuluu keskeisesti Lapsuuden rakentajat alueellisen oppimisverkoston lasten ja nuorten osallisuuden kokemuksia kartoittavan SenseMaker®-pilottitutkimuksen koordinointi ja tutkimus sekä muut alueellisen oppimisverkoston koordinaatiotehtävät. Aikaisemmin sosiaalityöntekijänä ja tutkijana toiminut Ritola on projektikoordinaattorin sijaisena vuoden 2022 loppuun.


“Olemme säätiössä iloisia näistä uusista rekrytoinneista, koska ne vahvistavat tutkimusosaamistamme ja laajentavat tutkimusfokustamme kuntakentällä – erityisesti sivistystoimen sektorilla ja palveluihin liittyvien käyttäjäkokemusten alueella”, toteaa säätiön toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Nainen ja mies nauravat tietokoneiden ääressä.
Blogi
|
12.06.2024
Pirkanmaan perhekeskuksessa uskotaan yhteisölliseen tekemiseen
Yhteisövaikuttavuuden periaatteiden mukaisesti Pirkanmaan perhekeskusverkostossa keskitytään sisällön kehittämiseen, yhteisiin rakenteisiin, kaikkien toimijoiden mukaan ottamiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Kehittämispäällikkö Marja Olli ja suunnittelija Katariina Hämäläinen kuvaavat yhteisövaikuttavuusverkostoa lottovoiton kaltaiseksi korkeakouluksi, johon tulee itse aktiivisesti liittyä.
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Blogi
|
07.06.2024
Lasten ja nuorten terapiatakuu: Itla ehdottaa asiantuntijaryhmän perustamista psykososiaalisten menetelmien kansallista valintaa varten  
Itla on jättänyt lausunnon lasten ja nuorten terapiatakuuta koskevaan hallituksen esityksen luonnokseen. Toteamme lausunnossa, että terapiatakuun toteuttamisen koordinointi sekä psykososiaalisten menetelmien valinta tulee toteuttaa huolella ja menetelmiä olla saatavilla kaikille lapsille ja nuorille yhdenvertaisesti. Ehdotamme perustettavaksi kansallista asiantuntijaryhmää, joka tukisi hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden menetelmien suunnitelmallista valintaa ja käyttöönottoa.
Kasvun tuki
Nainen tekee töitä tietokoneella.
Tapahtuma
|
31.05.2024
Implementaatiotutkimus ja käytännön implementointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa: Kohti kestäviä ratkaisuja
Miten sote-palveluiden vaikuttavuutta voi vahvistaa implementointiin liittyvän tutkimustiedon avulla? Tervetuloa kuulemaan uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa!
Ke 30.10.2024
9:00-15:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki (Itla) ja verkossa
Kasvun tuki
Uutiset
|
30.05.2024
Tutkimus: Sosiaaliturva ei tasaa lapsiperheiden köyhyyseroja Suomessa
Kansainvälisessä lapsiperheköyhyystutkimuksessa selvisi, että Suomessa sosiaaliturvaetuudet vähentävät enemmän kolmilapsisten perheiden kuin yksilapsisten perheiden köyhyyttä. Köyhyys on tästä huolimatta yleisempää monilapsisissa perheissä.
Lapsiperheköyhyys
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Vieraskynä
|
28.05.2024
Nyt on toiminnan aika – Radanvarsifoorumi vauhdittaa yhteistyötä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen
Pandemian jälkeisessä Suomessa lasten ja nuorten elämää haastaa eri tavoin ilmenevä pahoinvointi. Etelä-Suomen aluehallintoviraston perustama Radanvarsifoorumi pyrkii tukemaan yhteistyötä ja ratkomaan ongelmia yhdessä eri toimijoiden kanssa.
Tapahtuma
|
27.05.2024
Kenen ääni kuuluu kriiseissä?- Hyvin sanottu -keskustelufestivaali
On tärkeää pohtia, millä toimilla pandemian pitkäaikaisvaikutuksiin voitaisiin puuttua.
28.9.2024
10.45–12.15
Sibeliustalo, Lahti
PANDEMICS-ohjelma