Uutiset>Uutiset
09.11.2022

Nimitysuutisia: Riikka Lämsä, Emma Salusjärvi ja Lauri Mäkinen aloittavat Itlassa

Itlassa on aloittanut syksyn 2022 aikana kolme uutta työntekijää: työpaketin apulaisjohtaja Riikka Lämsä sekä projektitutkija Emma Salusjärvi mielen hyvinvointia ja nuorten osallisuutta käsittelevässä hankkeessa ja projektitutkija Lauri Mäkinen Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa.

Riikka Lämsä työpaketin apulaisjohtajaksi

VTT Riikka Lämsä on aloittanut Itlassa osa-aikaisesti 1.10. Lämsä työskentelee Itlassa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa konsortiossa Mielen hyvinvoinnin kohentaminen keinona lisätä nuorten osallisuutta. Lämsä toimii apulaisjohtajana työpaketissa, jossa tutkitaan nuorten psykososiaalisten menetelmien implementointia. Hän ohjaa tutkijoita ja hoitaa hallinnollisia tehtäviä. Lämsä työskentelee myös Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa tutkimuskoordinaattorina sekä Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman varajohtajana. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2024 loppuun.

Emma Salusjärvi projektitutkijaksi

LL Emma Salusjärvi aloitti 1.11. osa-aikaisena projektitutkijana Itlassa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa konsortiossa Mielen hyvinvoinnin kohentaminen keinona lisätä nuorten osallisuutta. Salusjärvi tutkii Itlan osahankkeessa nuorille suunnatun interpersoonallisen ohjauksen, eli IPC-menetelmän implementointia. Salusjärvi on psykiatriaan erikoistuva lääkäri ja on aikaisemmin tutkinut SYKE:n ja Helsingin yliopiston projektissa ympäristöystävällisen ruokavalion ja arkiliikkumisen terveyshyötyjä. Salusjärvi työskentelee myös Helsingin kaupungin psykiatrian poliklinikalla akuutti-, arviointi- ja konsultaatiotyöryhmässä. Tehtävä on määräaikainen kesäkuun 2023 loppuun.

Lauri Mäkinen projektitutkijaksi

VTM Lauri Mäkinen aloitti 1.11. Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelman projektitutkijana . Mäkinen on työskennellyt aikaisemmin Turun yliopistossa muun muassa yliopisto-opettajana. Hänen työn alla oleva väitöskirjansa käsittelee köyhyyden mittaamiseen liittyvää problematiikkaa. Mäkinen työskentelee vuoden 2022 loppuun asti osa-aikaisesti ja aloittaa Itlassa vuoden 2023 alusta kokoaikaisesti. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2024 loppuun.

Lisätietoja

Lauri Mäkinen

Projektitutkija

Project Researcher

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

040 663 9626

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
20.05.2024
Itlan vuosikertomus 2023 on julkaistu
Vuoden 2023 aikana Itlan toiminta laajeni etenkin psykososiaalisten menetelmien käyttöönoton tuen, nuorten mielenterveyden tuen ja tutkimuksen sekä yhteisövaikuttavuustyön osalta. Tutkimustulokset lapsiperheköyhyydestä herättivät laajasti keskustelua.
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Uutiset
|
14.05.2024
Nuori, tule mukaan YOUNG-ohjelman Nuorten neuvottelukuntaan
Oletko 15–18-vuotias nuori ja kiinnostunut tutkimuksesta ja vaikuttamistyöstä? Onko sinulla sanottavaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämisestä? Tarvitsemme apuasi!
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
14.05.2024
Hyvin sanottu -keskustelufestivaali
Vähättelyä vai aitoa ymmärrystä? Miten rakennamme arvostettua nuoruutta ja toiveikasta tulevaisuutta?
27.-28.9.2024
Sibeliustalo, Lahti
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
13.05.2024
YOUNG-ohjelman ja SchoolWell-hankkeen sidosryhmäpäivä
YOUNG-ohjelman vuosittainen sidosryhmäpäivä, jonka järjestää tänä vuonna SchoolWell-tutkimuskonsortio.
Ma 11.11.2024
12:00-17:00
Siltasaarenkatu 8-10, Helsinki
YOUNG-ohjelma
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Blogi
|
02.05.2024
Oma Häme valitsi pilottiprojektissa arvioitavat menetelmät 
Oma Hämeen ja Itlan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien arviointipilotti etenee. Projektin ensimmäisessä vaiheessa Oma Hämeessä karsittiin yli 20 menetelmän joukosta seitsemän, joiden vaikuttavuutta ja soveltuvuutta arvioidaan uudella, Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävällä työkalulla. 
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
22.04.2024
10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille
Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki
Kasvun tuki