Uutiset>Uutiset
14.05.2024

Nuori, tule mukaan YOUNG-ohjelman Nuorten neuvottelukuntaan

Oletko 15–18-vuotias nuori ja kiinnostunut tutkimuksesta ja vaikuttamistyöstä? Onko sinulla sanottavaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämisestä? Tarvitsemme apuasi!

Etsimme YOUNG-ohjelman nuorten neuvottelukuntaan kymmentä 15–18-vuotiasta nuorta, jotka haluavat tuoda esille ajatuksiaan nuorten hyvin- ja pahoinvoinnista.

Tavoitteena on, että ryhmä tuo nuorten ajatuksia ja mielipiteitä esille YOUNG-ohjelman tutkimushankkeissa. Näin pyrimme varmistamaan, että tutkimukseen perustuvassa vaikuttamistyössä kiinnitetään huomiota nuorten elämän kannalta merkityksellisiin asioihin.

Neuvottelukunta toimii siltana tutkimuksen ja nuorten todellisuuden välillä. Tarkemmat tavoitteet ja toimintasuunnitelman laadimme yhteisesti ryhmän aloittaessa toimintansa.

Huomioithan, että osa tutkimushankkeiden tutkimusaiheista, ja siten myös neuvottelukunnan tapaamisissa mahdollisesti käsittelemistämme teemoista, ovat arkaluontoisia ja saattavat tuntua raskailta (esim. yksinäisyys, haitalliset lapsuudenkokemukset, väkivalta). Vaikka omakohtaisesta kokemuksesta voi olla hyötyä, osallistujan ei tarvitse edellä mainittujen aiheiden kokemusasiantuntija. Tarkoituksenamme ei ole toimia vertaistukiryhmänä tai tarjota mielenterveysapua.

Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa lukuvuodessa, syksyllä 2024 ja keväällä 2025. Toisen tapaamisen toteutamme paikan päällä ja toisen etänä.

Kiinnostuitko? Lue lisää ryhmän toiminasta ja ilmoittaudu mukaan elokuun loppuun mennessä!

Lapset ja nuoret – hyvinvoivat tulevaisuuden tekijät (YOUNG) -ohjelmassa keskitytään lapsiin ja nuoriin yhteiskunnan jäseninä sekä tulevaisuuden tekijöinä. Ohjelman tavoitteena on luoda monitieteisen ja vuorovaikutteisen tutkimuksen keinoin laaja-alaista tietoperustaa kestävälle lapsi-, nuoriso- ja perhepolitiikalle, jolla voidaan ehkäistä mielenterveysongelmia, yksinäisyyttä ja muita epäsuotuisia kehityskulkuja sekä edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Ohjelmassa etsitään tutkimukseen perustuvia ratkaisuja lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi ja laadukkaan ja vaikuttavan palvelujärjestelmän kehittämiseksi. 

Ohjelmaa rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja Nuorten neuvottelukunnasta.

Heidi Tilander

Koulutus- ja ohjelmakoordinaattori

Training and Programme Coordinator

044 312 0695

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
20.05.2024
Itlan vuosikertomus 2023 on julkaistu
Vuoden 2023 aikana Itlan toiminta laajeni etenkin psykososiaalisten menetelmien käyttöönoton tuen, nuorten mielenterveyden tuen ja tutkimuksen sekä yhteisövaikuttavuustyön osalta. Tutkimustulokset lapsiperheköyhyydestä herättivät laajasti keskustelua.
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Uutiset
|
14.05.2024
Nuori, tule mukaan YOUNG-ohjelman Nuorten neuvottelukuntaan
Oletko 15–18-vuotias nuori ja kiinnostunut tutkimuksesta ja vaikuttamistyöstä? Onko sinulla sanottavaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämisestä? Tarvitsemme apuasi!
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
14.05.2024
Hyvin sanottu -keskustelufestivaali
Vähättelyä vai aitoa ymmärrystä? Miten rakennamme arvostettua nuoruutta ja toiveikasta tulevaisuutta?
27.-28.9.2024
Sibeliustalo, Lahti
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
13.05.2024
YOUNG-ohjelman ja SchoolWell-hankkeen sidosryhmäpäivä
YOUNG-ohjelman vuosittainen sidosryhmäpäivä, jonka järjestää tänä vuonna SchoolWell-tutkimuskonsortio.
Ma 11.11.2024
12:00-17:00
Siltasaarenkatu 8-10, Helsinki
YOUNG-ohjelma
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Blogi
|
02.05.2024
Oma Häme valitsi pilottiprojektissa arvioitavat menetelmät 
Oma Hämeen ja Itlan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien arviointipilotti etenee. Projektin ensimmäisessä vaiheessa Oma Hämeessä karsittiin yli 20 menetelmän joukosta seitsemän, joiden vaikuttavuutta ja soveltuvuutta arvioidaan uudella, Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävällä työkalulla. 
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
22.04.2024
10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille
Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki
Kasvun tuki