Tasavallan presidentti on myöntänyt Itlan toimitusjohtajalle, professori Petri Virtaselle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin. Ansiomerkki voidaan myöntää ansioituneille Suomen kansalaisille.

Petri Virtaselle ritarimerkki on myönnetty hänen toiminnastaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja julkisen hallinnon kansallisena kehittäjänä ja myös kansainvälisenä toimijana noin 30 vuoden ajan. Hän on toiminut Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön ensimmäisenä toimitusjohtajana helmikuusta 2019 alkaen.

Virtanen on hoitanut professorin tehtävää Tampereen yliopistossa 2014–2015 ja Vaasan yliopistossa vuodesta 2019 alkaen. Virtasella on kolme dosentuuria, Lapin, Tampereen ja Helsingin yliopistoissa. Hän on toiminut poikkeuksellisen laajasti toimialan johtotehtävissä niin akateemisessa maailmassa, palveluntuotannossa kuntahallinnossa, yrittäjänä kuin järjestöissä.

Toimitusjohtaja Petri Virtasen saama huomionosoitus on tärkeä myös säätiöllemme. Organisaation yksi menestymisen kulmakivistä on henkilöstön kyky oivaltaa, oppia ja osata. Näistä taidoista Petrin tunnemme, nämä taidot ovat mahdollistaneet tämän hienon tunnustuksen, toteaa Itlan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kurttila.

Kunniamerkki myönnettiin toimitusjohtaja Petri Virtaselle Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön ehdotuksesta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 35 vuotta säätiön perustamisesta.