Uutiset>Uutiset
01.12.2022

Petri Virtaselle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki

Tasavallan presidentti on myöntänyt Itlan toimitusjohtajalle, professori Petri Virtaselle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin. Ansiomerkki voidaan myöntää ansioituneille Suomen kansalaisille.

Petri Virtaselle ritarimerkki on myönnetty hänen toiminnastaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja julkisen hallinnon kansallisena kehittäjänä ja myös kansainvälisenä toimijana noin 30 vuoden ajan. Hän on toiminut Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön ensimmäisenä toimitusjohtajana helmikuusta 2019 alkaen.

Virtanen on hoitanut professorin tehtävää Tampereen yliopistossa 2014–2015 ja Vaasan yliopistossa vuodesta 2019 alkaen. Virtasella on kolme dosentuuria, Lapin, Tampereen ja Helsingin yliopistoissa. Hän on toiminut poikkeuksellisen laajasti toimialan johtotehtävissä niin akateemisessa maailmassa, palveluntuotannossa kuntahallinnossa, yrittäjänä kuin järjestöissä.


Toimitusjohtaja Petri Virtasen saama huomionosoitus on tärkeä myös säätiöllemme. Organisaation yksi menestymisen kulmakivistä on henkilöstön kyky oivaltaa, oppia ja osata. Näistä taidoista Petrin tunnemme, nämä taidot ovat mahdollistaneet tämän hienon tunnustuksen, toteaa Itlan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kurttila.


Kunniamerkki myönnettiin toimitusjohtaja Petri Virtaselle Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön ehdotuksesta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 35 vuotta säätiön perustamisesta.

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Lapset leikkivät hiekkalaatikolla
Uutiset
|
20.06.2024
Uusi julkaisu kertoo: psykososiaalisten menetelmien muokkaukseen kaivataan kansallista yhteistyötä
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät tuodaan Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai toimintaympäristöön kuin mihin ne on alun perin kehitetty. Lasten ja nuorten psykososiaalisia menetelmiä Suomessa muokanneet asiantuntijat korostavat tarvetta laajemmalle kansalliselle yhteistyölle, menetelmien suunnitelmallista muokkausta eli adaptointia koskeviin valintoihin ja rooleihin liittyen.   
Adaptointi
Kasvun tuki
Nainen ja mies nauravat tietokoneiden ääressä.
Blogi
|
12.06.2024
Pirkanmaan perhekeskuksessa uskotaan yhteisölliseen tekemiseen
Yhteisövaikuttavuuden periaatteiden mukaisesti Pirkanmaan perhekeskusverkostossa keskitytään sisällön kehittämiseen, yhteisiin rakenteisiin, kaikkien toimijoiden mukaan ottamiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Kehittämispäällikkö Marja Olli ja suunnittelija Katariina Hämäläinen kuvaavat yhteisövaikuttavuusverkostoa lottovoiton kaltaiseksi korkeakouluksi, johon tulee itse aktiivisesti liittyä.
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Uutiset
|
07.06.2024
Lasten ja nuorten terapiatakuu: Itla ehdottaa asiantuntijaryhmän perustamista psykososiaalisten menetelmien kansallista valintaa varten  
Itla on jättänyt lausunnon lasten ja nuorten terapiatakuuta koskevaan hallituksen esityksen luonnokseen. Toteamme lausunnossa, että terapiatakuun toteuttamisen koordinointi sekä psykososiaalisten menetelmien valinta tulee toteuttaa huolella ja menetelmiä olla saatavilla kaikille lapsille ja nuorille yhdenvertaisesti. Ehdotamme perustettavaksi kansallista asiantuntijaryhmää, joka tukisi hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden menetelmien suunnitelmallista valintaa ja käyttöönottoa.
Kasvun tuki
Nainen tekee töitä tietokoneella.
Tapahtuma
|
31.05.2024
Implementaatiotutkimus ja käytännön implementointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa: Kohti kestäviä ratkaisuja
Miten sote-palveluiden vaikuttavuutta voi vahvistaa implementointiin liittyvän tutkimustiedon avulla? Tervetuloa kuulemaan uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa!
Ke 30.10.2024
9:00-15:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki (Itla) ja verkossa
Kasvun tuki
Uutiset
|
30.05.2024
Tutkimus: Sosiaaliturva ei tasaa lapsiperheiden köyhyyseroja Suomessa
Kansainvälisessä lapsiperheköyhyystutkimuksessa selvisi, että Suomessa sosiaaliturvaetuudet vähentävät enemmän kolmilapsisten perheiden kuin yksilapsisten perheiden köyhyyttä. Köyhyys on tästä huolimatta yleisempää monilapsisissa perheissä.
Lapsiperheköyhyys