Uutiset>Uutiset
07.10.2021

SenseMaker®-pilottitutkimus Kaakkurin koulussa

Toteutamme pilottitutkimuksen SenseMaker®-kyselytyökalun ja -tutkimusmetodin soveltumisesta lasten ja nuorten osallisuuden kokemusten kuvailemiseksi Suomessa. Haemme tutkimukseen Oulun kaupungin Kaakkurin koulun 11-16-vuotiaita oppilaita sekä oppilaiden huoltajia, opettajia ja harrastustoiminnan ohjaajia. Tutkimus toteutetaan lukuvuoden 2021-2022 aikana.

Haemme tutkimukseen vapaaehtoisia kyselyvastaajia ja keskustelukumppaneita, jotka:

  • kuuluvat yllä mainittuihin kohderyhmiin
  • pystyvät lukemaan, kirjoittamaan ja ymmärtämään suomen kieltä sujuvasti (ikätasoisesti)
  • pystyvät vastaamaan SenseMaker®-kyselyyn omalla tai koulun tietokoneella tai älylaitteella
  • pystyvät osallistumaan ryhmäkeskusteluun kyselyaineistonkeruun jälkeen (toteutetaan etäyhteyksin).

Olemme erityisen kiinnostuneita juuri sinun kokemuksistasi, ajatuksistasi ja mielipiteistäsi. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja voit perua osallistumisesi missä vaiheessa tahansa. Tutkimustulokset raportoidaan tiedejulkaisun muodossa, jolloin tutkimustieto tulee julkisesti hyödynnettäväksi. Tutkimusaineisto ei ole yhdistettävissä sinuun eikä sinua voida tunnistaa tutkimustulosten raportoinnista.

Tutkimuksen toteuttajana ja rahoittajana toimii Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö yhteistyössä Oulun yliopiston ja Oulun kaupungin Kaakkurin koulun kanssa.

HUOM! Mikäli haluat osallistua tutkimukseemme tutustuttuasi sinulle lähetettyihin tutkimustiedotteisiin, pääset ilmoittautumaan mukaan vahvistamalla tietoon perustuvan suostumuksesi sähköisellä lomakkeella. Linkit tutkimustiedotteisiin ja suostumuslomakkeelle on lähetetty sinulle Kaakkurin koulun Wilma-järjestelmän kautta. Arvomme kaikista ilmoittautuneista tutkimukseen mukaan noin 70–100 henkilöä. Alle 15-vuotiaat lapset ja nuoret tarvitsevat myös huoltajansa tai edunvalvojansa tietoon perustuvan suostumuksen tutkimukseen osallistumiseksi.

Tutkimus toteutetaan kahtena aineistonkeruukierroksena Kaakkurin koulussa lukuvuoden 2021-2022 aikana. 

Tervetuloa osallistumaan!


Lisätietoja

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus
Uutiset
|
21.02.2024
Uusia kasvoja Itlaan
Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä, Heidi Backman erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa ja Noora Lindroos viestinnän asiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeessa. Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkijana Samalta viivalta Oulu-kokeilussa ja Right to Belong -hankkeessa ja Pihla Markkanen erityisasiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa.
Kasvun tuki
Samalta viivalta Oulu
Blogi
|
12.02.2024
Katri Vataja: Lisää tulevaisuusajattelua lasten hyvinvoinnin kysymyksiin 
Itlan viime syksynä aloittanut toimitusjohtaja Katri Vataja kertoo olleensa määrätietoinen lapsi, josta kasvoi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja yhteiskunnallisen muutoksen teemoista syttyvä nuori. Aikuisena hän on huolestunut eriarvoisuudesta ja kaipaa tutkimustiedon lisäksi tulevaisuusnäkökulmaa keskusteluun lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Itlan hän näkee jatkossa yhä merkittävämpänä yhteiskunnallisena vaikuttajana ja siltojen rakentajana.
Uutiset
|
08.02.2024
Lasten kuulemisen käsikirja antaa keinoja lisätä lasten osallisuutta päätöksenteossa
Lasten kuulemisen käsikirja kertoo, miten lasten näkökulma voidaan huomioida päätöksenteossa. Käsikirja on laadittu osana Muuttuva väestö -tutkimushanketta.
Muuttuva väestö