Uutiset>Uutiset
28.03.2022

Tiina Ristikari Itlan tutkimusprofessoriksi

Itlan kehitysjohtaja, dosentti Tiina Ristikarille on myönnetty Itlan tutkimusprofessorin arvonimi. Tutkimusprofessorin arvonimi myönnetään ensimmäistä kertaa.

Itlan hallitus on myöntänyt tutkimusprofessorin arvonimen Tiina Ristikarille, joka toimii Itlassa innovaatio-toimintalinjan kehitysjohtajana sekä Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelman johtajana. Arvonimi on määräaikainen vuosille 2022–2024.

Ristikari on tutkinut erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, siihen vaikuttavia tekijöitä sekä perhepalveluiden kehittämistä. Erityisen kiinnostunut hän on lapsiperheköyhyydestä, sijaishuollossa varttuneiden lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista sekä pärjäävyyttä edistävien palvelumallien kehittämisestä.

Ristikarille on juuri myönnetty Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dosentuuri.


”Olen todella ilahtunut sekä dosentin että tutkimusprofessorin arvonimistä ja ajattelen, että tutkimusprofessuuriin nimittäminen osoittaa, kuinka tärkeänä Itla pitää tutkimusperustaisuutta kaikessa toiminnassamme. Parasta työssäni on saada tehdä työtä lapsiperheiden arjen kysymysten kanssa ja etsiä niihin ratkaisuja eri toimijoiden yhteistyönä. Tässä kaikessa etenkin translationaalisella tutkimuksella on merkittävä rooli”, kertoo Tiina Ristikari.”Tutkittu tieto on monessa mielessä säätiöllemme ydinkysymys, kun haetaan ratkaisuja lasten hyvinvoinnin kysymyksiin. Säätiö onnittelee Tiina Ristikaria dosentin arvonimestä ja kolmevuotisesta tutkimusprofessorinimityksestä”, toteaa toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Itlan sääntöjen mukaan yhdellä säätiön toimihenkilöllä voi olla tutkimusprofessorin arvonimi. Nimityksestä päättää Itlan hallitus. Edellytyksenä arvonimen myöntämiselle on joko dosentin tai professorin pätevyys.


Lisätietoja

Tiina Ristikari

Tutkimusprofessori

Kehitysjohtaja

Research Professor

Director of Development

050 917 7396

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Uutiset
|
13.03.2024
Lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa on tuettava kansallisesti
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformi etenee keväällä 2024. Yksi uudistuksen tavoitteista on lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten palveluiden vaikuttavuuden lisääminen. Sosiaali- ja terveysministeriö, Itla sekä hyvinvointi- ja yhteistyöalueet kokoontuivat 16.2. keskustelemaan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien valinnan uusista kansallisista linjauksista.
Kasvun tuki
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus