Uutiset>Uutiset
28.03.2022

Tiina Ristikari Itlan tutkimusprofessoriksi

Itlan kehitysjohtaja, dosentti Tiina Ristikarille on myönnetty Itlan tutkimusprofessorin arvonimi. Tutkimusprofessorin arvonimi myönnetään ensimmäistä kertaa.

Itlan hallitus on myöntänyt tutkimusprofessorin arvonimen Tiina Ristikarille, joka toimii Itlassa innovaatio-toimintalinjan kehitysjohtajana sekä Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelman johtajana. Arvonimi on määräaikainen vuosille 2022–2024.

Ristikari on tutkinut erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, siihen vaikuttavia tekijöitä sekä perhepalveluiden kehittämistä. Erityisen kiinnostunut hän on lapsiperheköyhyydestä, sijaishuollossa varttuneiden lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista sekä pärjäävyyttä edistävien palvelumallien kehittämisestä.

Ristikarille on juuri myönnetty Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dosentuuri.


”Olen todella ilahtunut sekä dosentin että tutkimusprofessorin arvonimistä ja ajattelen, että tutkimusprofessuuriin nimittäminen osoittaa, kuinka tärkeänä Itla pitää tutkimusperustaisuutta kaikessa toiminnassamme. Parasta työssäni on saada tehdä työtä lapsiperheiden arjen kysymysten kanssa ja etsiä niihin ratkaisuja eri toimijoiden yhteistyönä. Tässä kaikessa etenkin translationaalisella tutkimuksella on merkittävä rooli”, kertoo Tiina Ristikari.



”Tutkittu tieto on monessa mielessä säätiöllemme ydinkysymys, kun haetaan ratkaisuja lasten hyvinvoinnin kysymyksiin. Säätiö onnittelee Tiina Ristikaria dosentin arvonimestä ja kolmevuotisesta tutkimusprofessorinimityksestä”, toteaa toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Itlan sääntöjen mukaan yhdellä säätiön toimihenkilöllä voi olla tutkimusprofessorin arvonimi. Nimityksestä päättää Itlan hallitus. Edellytyksenä arvonimen myöntämiselle on joko dosentin tai professorin pätevyys.


Lisätietoja

Tiina Ristikari

Tutkimusprofessori

Kehitysjohtaja

Research Professor

Director of Development

050 917 7396

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Tapahtuma
|
22.04.2024
10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille
Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
19.04.2024
Vahvat perheet – vahva työllisyys
Samalta viivalta Oulu -kokeilun tilaisuudessa kuullaan tutkimustietoa työllisyyden ja lapsiperheköyhyyden yhteydestä.
30.05.2024
8:30-12:00
Wegelius-sali, Albertinkatu 16 (0. krs), 90100 Oulu Mahdollista osallistua myös etänä!
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta Oulu
Pitkähiuksinen lapsi painaa päätään pöytää vasten kynä kädessä.
Uutiset
|
17.04.2024
Neurokehityksellisen häiriön diagnoosin saaneiden lasten tilanteet eskaloituvat pahimmillaan kuin lumipallot
Neurokehityksellisen häiriön diagnoosin saaneista lapsista lähes viidennes sijoitetaan kodin ulkopuolelle. Eri taustatekijöistä pitkittynyt toimeentulotuen saanti on vahvimmin yhteydessä sijoituspäätöksiin.
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtuma
|
17.04.2024
Miten lasten ja nuorten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?
Valoisat-ryhmän nuoret kokemusvaikuttajat ovat yhdessä Itlan tutkijoiden kanssa tutkineet nuorten aikuisten kokemuksia lapsuuden köyhyydestä ja köyhyydessä pärjäämisestä. Toukokuussa on aika perehtyä tutkimuksen tuloksiin ja keskustella yhdessä siitä, miltä köyhyys tuntuu ja miten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?
21.05.2024
10.00-11.30
Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!