Uutiset>Uutiset
21.10.2021

Lapsuuden rakentajat haastekilpailu on osa Hack for Society -ratkaisuohjelmaa vuonna 2022

Vuoden 2022 Lapsuuden rakentajat haastekilpailu järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisön Helsinki Think Companyn, Helsingin kaupungin ja Diakonissalaitoksen kanssa osana yhteiskunnallista Hack for Society -ratkaisuohjelmaa.

Itlan innovaatiotoiminta on järjestänyt vuodesta 2019 lähtien Lapsuuden rakentajat haastekilpailua. Kilpailussa on etsitty jo olemassa olevia hyviä toimintatapoja, joiden avulla pyritään ratkaisemaan jokin yhteiskunnallinen lasten, nuorten ja perheiden elämään ja arkeen liittyvä haaste. Palkintona haastekilpailussa on ollut tutkimusapuraha sekä palvelumuotoiluun perustuva vaikuttavuuskiihdyttämö-prosessi voittajamallin kehittämiseksi.

Politiikan ja tieteen vuoropuhelun vahvistaminen

Kehitämme nyt Lapsuuden rakentajat haastekilpailua vahvistamalla tieteen ja tutkimuksen vuoropuhelua päätöksentekijöiden ja sidosryhmien kanssa. Vuonna 2022 Lapsuuden rakentajat haastekilpailu järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisön Helsinki Think Companyn, Helsingin kaupungin ja Diakonissalaitoksen kanssa osana yhteiskunnallista Hack for Society -ratkaisuohjelmaa. Ohjelmassa tarjotaan tutkijoille ja päättäjille mahdollisuus yhdistää voimansa korkeakouluopiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi. 


”Tarvitsemme uusia tapoja kehittää ratkaisuja yhteiskuntamme ajankohtaisiin haasteisiin. Hack for Society tarjoaa mahdollisuuden uusien innovaatioiden syntymiseen yhteiskehittämisen avulla”, kommentoi Itlan asiantuntija Mari Hirvonen. 


Päättäjät mukaan ohjelmaan

Politiikka ja tieteellinen tutkimus pyrkivät pohjimmiltaan samaan määränpäähän: toimivaan, hyvinvoivaan ja kestävään yhteiskuntaan. Kun yhteiskunta ja sen rakenteet muuttuvat, tarvitsemme erityisesti ajankohtaiseen tutkimukseen pohjautuvia poliittisia päätöksiä. Politiikan ja tutkimuksen yhdistäminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä poliitikkojen ja tutkijoiden työ tapahtuu usein melko erillään, eikä tarvittavia kohtaamispaikkoja ole. 


”Itlan tavoitteena on tutkimuksen ja päätöksenteon välisen dialogin mahdollistaminen ja tutkitun tiedon tuominen osaksi päätöksentekoa. Kutsummekin nyt päättäjät mukaan rakentamaan siltaa tieteen ja politiikan välille, ja ratkomaan yhdessä tutkimuksen tunnistamia yhteiskunnallisia ongelmia”, Hirvonen kertoo. 


Hack for Society -ohjelman haku on auki

Vuonna 2022 Hack for Society -ohjelman tutkimusteemoja ovat muun muassa saavutettavat mielenterveyspalvelut, peruskoulut ja eriarvoistuminen, nuorten kiinnittyminen opintoihin ja työelämään, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten palvelut, isien osallistuminen hoivaan sekä perhevapaiden käyttö. 

Mukaan voivat hakea kansanedustajat ja kunnanvaltuutetut sekä kaikkien alojen korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet. Viiden viikon mittainen ohjelma järjestetään 22.1.-25.3.2022 ja päättäjien haku on auki nyt.

Lapsuuden rakentajat haastekilpailusta tiedotetaan lisää keväällä 2022.


Lisätietoja

Kysymyksiä voi lähettää järjestäjätiimille osoitteeseen tiimi@hackforsociety.fi

Mari Hirvonen

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

Yhteisövaikuttavuus

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

mari.hirvonen@itla.fi

044 363 7276

Hack for Society

Hack For Society on keväällä 2022 toteutettava kiihdyttämöohjelma, jossa tutkijasta, poliitikosta ja kahdesta opiskelijasta muodostuvat tiimit kehittävät ratkaisuehdotuksia yhteiskunnallisiin haasteisiin. Hack for Society luo päättäjille ja tutkijoille tilan, jossa he voivat kohdata kasvokkain ajankohtaisen tutkimuksen äärellä yhdessä korkeakouluopiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa. Tiimit syventyvät kukin yhteiskunnalliseen teemaan, josta tiimin tutkija on tehnyt ajankohtaista tutkimusta. Työpajojen aikana tiimit kehittävät teemaansa ratkaisuehdotuksen, joka on skaalautuva ja toteutettavissa esimerkiksi julkisten toimijoiden, järjestöjen, yritysten tai aktiivisten kansalaisten avulla. 

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Kaksi henkilöä pöydän ääressä vastakkain edessään kannettavat tietokoneet.
Uutiset
|
19.12.2024
Syksyn menetelmäarvioinnin koulutus tuplasi arvioitsijoiden lukumäärän
Marraskuussa järjestetyssä menetelmäarvioitsijoiden koulutuksessa leivottiin 26 uutta arvioitsijaa, mikä on lähes yhtä paljon kuin aiempien koulutusten osallistujat yhteensä. Kaksipäiväisessä koulutuksessa perehdyttiin arvioinnin osa-alueisiin, mutta aikaa jäi myös keskustelulle. Arviointityönsä ensi vuonna aloittavat arvioitsijat saivat koulutuksesta hyötyä paitsi tutkimukseen myös käytännön työhön.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Blogi
|
18.12.2024
Menetelmien suunnitelmallinen käyttöönotto tarvitsee ympärilleen tiimin
Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa otetaan käyttöön erilaisia psykososiaalisia menetelmiä nykypäivänä runsaasti. Kehitämme yhdessä hyvinvointialueiden kanssa mallia siitä, miten tätä työtä voi tehdä suunnitelmallisesti tiimin johdolla.
Kasvun tuki
Kasvun tuki -aikakauslehden 2/2024 kansikuva, jossa kultaisia ympyröitä tummansinisellä pohjalla, kaksi tähyilevää lasta ja Kasvun tuen 10-vuotislogo.
Uutiset
|
13.12.2024
Kasvun tuki -aikakauslehti: Kasvun tuessa luotetaan tulevaisuuteen 10-vuotisjuhlavuoden päättyessä
Kasvun tuki -aikakauslehden uusimmassa numerossa juhlistetaan vielä 10-vuotista historiaa mutta luodaan katse myös tulevaisuuteen. Erilaiset menetelmät ovat vahvasti läsnä, ja esille pääsevät myös lasten, nuorten ja perheiden sekä ammattilaisten näkökulmat.
Kasvun tuki
Kasvun tuki -aikakauslehti
Psykososiaaliset menetelmät
Uutiset
|
11.12.2024
Uusia kasvoja Itlaan
Marraskuussa Itlassa aloitti kaksi uutta asiantuntijaa, Marjaana Raukola-Lindblom ja Sara Tani. Molemmat tuovat monialaista asiantuntemusta Kasvun tuki KI -hankkeeseen.
Tapahtuma
Raikkaita suuntia – Millainen on hyvinvointiyhteiskunnan seuraava luku?
Helmikuun seminaarissa pureudutaan hyvinvointiyhteiskunnan seuraavaan lukuun: mitä päätöksiä ja tekoja tarvitaan, jotta hyvinvointi on kestävää niin ihmisille kuin yhteiskunnalle? Miten varmistetaan, että jokainen pysyy mukana yhteiskunnassa koko elämänkulun ajan?
13.2.2025
8.30-15.00
Finlandia-talon kongressisiipi, Mannerheimintie 13e, Helsinki
Lattialla istuva nuori taustalla, etualalla kaksi henkilöä selin kameraan.
Blogi
|
05.12.2024
Kaikilla on keinoja puuttua yksinäisyyteen 
Blogisarjan viimeisessä osassa vedämme yhteen tutkimushankkeen tähänastisia tuloksia ja pohdimme tulevaisuutta.
YOUNG-ohjelma