Uutiset>Uutiset
14.05.2024

Nuori, tule mukaan YOUNG-ohjelman Nuorten neuvottelukuntaan

Oletko 15–18-vuotias nuori ja kiinnostunut tutkimuksesta ja vaikuttamistyöstä? Onko sinulla sanottavaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämisestä? Tarvitsemme apuasi!

Etsimme YOUNG-ohjelman nuorten neuvottelukuntaan kymmentä 15–18-vuotiasta nuorta, jotka haluavat tuoda esille ajatuksiaan nuorten hyvin- ja pahoinvoinnista.

Tavoitteena on, että ryhmä tuo nuorten ajatuksia ja mielipiteitä esille YOUNG-ohjelman tutkimushankkeissa. Näin pyrimme varmistamaan, että tutkimukseen perustuvassa vaikuttamistyössä kiinnitetään huomiota nuorten elämän kannalta merkityksellisiin asioihin.

Neuvottelukunta toimii siltana tutkimuksen ja nuorten todellisuuden välillä. Tarkemmat tavoitteet ja toimintasuunnitelman laadimme yhteisesti ryhmän aloittaessa toimintansa.

Huomioithan, että osa tutkimushankkeiden tutkimusaiheista, ja siten myös neuvottelukunnan tapaamisissa mahdollisesti käsittelemistämme teemoista, ovat arkaluontoisia ja saattavat tuntua raskailta (esim. yksinäisyys, haitalliset lapsuudenkokemukset, väkivalta). Vaikka omakohtaisesta kokemuksesta voi olla hyötyä, osallistujan ei tarvitse edellä mainittujen aiheiden kokemusasiantuntija. Tarkoituksenamme ei ole toimia vertaistukiryhmänä tai tarjota mielenterveysapua.

Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa lukuvuodessa, syksyllä 2024 ja keväällä 2025. Toisen tapaamisen toteutamme paikan päällä ja toisen etänä.

Kiinnostuitko? Lue lisää ryhmän toiminasta ja ilmoittaudu mukaan elokuun loppuun mennessä!

Lapset ja nuoret – hyvinvoivat tulevaisuuden tekijät (YOUNG) -ohjelmassa keskitytään lapsiin ja nuoriin yhteiskunnan jäseninä sekä tulevaisuuden tekijöinä. Ohjelman tavoitteena on luoda monitieteisen ja vuorovaikutteisen tutkimuksen keinoin laaja-alaista tietoperustaa kestävälle lapsi-, nuoriso- ja perhepolitiikalle, jolla voidaan ehkäistä mielenterveysongelmia, yksinäisyyttä ja muita epäsuotuisia kehityskulkuja sekä edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Ohjelmassa etsitään tutkimukseen perustuvia ratkaisuja lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi ja laadukkaan ja vaikuttavan palvelujärjestelmän kehittämiseksi. 

Ohjelmaa rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja Nuorten neuvottelukunnasta.

Heidi Tilander

Koulutus- ja ohjelmakoordinaattori

Training and Programme Coordinator

044 312 0695

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Vieraskynä
|
18.09.2024
”Arvostus kouluyhteisöissä tehtävää työtä kohtaan on entisestään kasvanut” – Johtajat kenttäretkillä
Hyvinvointialueen myllerryksessä johtajien tiedonmuodostus on koetuksella ja vaatii valppautta. Myös johtajalla voi olla monenlaisia odotuksia ja oletuksia, joita on hyvä välillä pölyttää. Kun toimintoja suunnitellaan, millaiseen tilannekuvaan ne pohjautuvat? Keskustelu monialaisissa johtoryhmissä on yksi tapa kuulla ja oppia. Tiedolla johtaminen ja talous kertovat nekin osaltaan jotain. Kokemuksellinen oppiminen ja havainnointi siellä, missä työ tehdään ja asiakkaita palvellaan, antaa kuitenkin kirjoittajien kokemuksen mukaan vielä enemmän.
johtaminen
Johtamiskoulutus
Lapset pelaavat Uno-pelikorteilla pöydän ääressä.
Uutiset
|
17.09.2024
Itsesäätelyn harjoitteluun tarkoitettu Leikitään ja keskitytään -menetelmä arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Leikitään ja keskitytään -menetelmän, joka on tarkoitettu lasten itsesäätelyn ja toiminnanohjauksen vaikeuksiin. Tämän tyyppisiä menetelmiä ei vielä juurikaan ole Kasvun tuen menetelmäpankissa, ja menetelmästä on tehty myös vaikuttavuustutkimusta Suomessa. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena myöhemmin Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki