Uutiset>Uutiset
21.02.2024

Uusia kasvoja Itlaan

Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä, Heidi Backman erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa ja Noora Lindroos viestinnän asiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeessa. Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkijana Samalta viivalta Oulu-kokeilussa ja Right to Belong -hankkeessa ja Pihla Markkanen erityisasiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa.

Katja Hautamäki asiantuntijaksi

Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa, lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä. Hautamäellä on sairaanhoitajan koulutus, ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa lastensuojelussa ja ikäihmisten parissa sekä toisen asteen psykiatrisena sairaanhoitajana. Täydennyskoulutuksena on IPC-ohjaajan pätevyys. Lisäksi hänellä on kokemusta esihenkilötyöstä. Hautamäki viimeistelee terveystieteen maisterin opintoja johtamisen opintosuuntauksesta.

Heidi Backman erityisasiantuntijaksi

Heidi Backman on aloittanut erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa, jossa koulutetaan arvioitsijoita ja kehitetään arviointiprosessia kansainvälisessä yhteistyössä. Backman on laillistettu psykologi ja psykologian tohtori. Vuonna 2024 hän valmistuu psykoterapeutiksi Helsingin yliopistosta. Backman on aiemmin työskennellyt psykologina erikoissairaanhoidossa, perustasolla ja yksityisellä sektorilla. Tämän lisäksi hän on tehnyt asiantuntijatyötä erikoissairaanhoidossa sekä tutkimustyötä lasten- ja nuorisopsykiatrian alalla.

Noora Lindroos viestinnän asiantuntijaksi

Noora Lindroos on aloittanut viestinnän asiantuntijana Kasvun tuki KI -hankkeessa. Lindroos on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän nauttii yhteiskunnallisesta viestinnästä ja on aiemmin työskennellyt muun muassa lapsen oikeuksien edistämisen parissa Suomen Unicef:lla ja vauhdittanut Suomen siirtymistä kiertotalouteen Sitralla.

Ville Tikkanen projektitutkijaksi

Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkina osana Samalta viivalta Oulu -kokeilua sekä STN:n rahoittamaa Right to Belong (R-to-B) -hanketta. Koulutukseltaan Tikkanen on lääketieteen filosofian tohtori sekä kasvatustieteen maisteri kasvatuspsykologiasta. Hän on väitellyt 12.1.2024 aiheenaan ”Nuoruusiän sosiaalinen toimintakyky ja myöhempi psykiatrinen sairastavuus riskilapsilla ja näiden verrokeilla. Suomalainen skitsofrenian adoptiolapsiperhetutkimus”. Väitöskirjan ohella Tikkanen on työskennellyt yliopisto-opettajana Oulun yliopistolla, psykologian ja kasvatuspsykologian perus-, aine- ja syventävissä opinnoissa.

Pihla Markkanen erityisasiantuntijaksi

Pihla Markkanen on aloittanut erityisasiantuntijana Kasvun tuki KI -hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa. Hankkeessa hän keskittyy mielenterveyden kolmiportaisen tuen mallin kehittämiseen. Koulutukseltaan Markkanen on terveystieteiden tohtori ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on aiemmin työskennellyt useamman vuoden ajan hoitotyön opettajana. Ennen Itlaan tuloa Markkanen oli lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja sitä ennen muutaman vuoden lehtorina toisella asteella.

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Tapahtumat
YOUNG-ohjelman tutkijatapaaminen
Tapaamisen tavoitteena on tukea tutkijoiden verkostoitumista, lisätä keskustelua eri tutkimusaiheista ja oppia toisten tutkimuksesta.
07.05.2025
12.00-16.00
Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki
YOUNG-ohjelma
Vaaleatukkainen lapsi leikkii autoilla liikennematon päällä
Blogi
|
16.04.2025
Yhteisövaikuttavuustyössä tärkeintä on säilyttää asiakas keskiössä
Yhteisövaikuttavuustyö etenee mainiosti Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeessä. Yhteisjohtamisen käytäntöjen kanssa on päästy vauhtiin, ja parhaillaan käynnistetään asiakastyön yhteisiä rakenteita. Haastavinta muutoksen toteuttamisessa on erilaisten näkökulmien kohtaaminen. Ratkaisu on vuorovaikutus.
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtumat
Psykososiaalisten menetelmien onnistunut käyttöönotto lasten ja nuorten palveluissa
Onnistuneen implementoinnin eli käyttöönoton webinaarisarja toteutuu jälleen! Tällä kertaa tutustumme konkreettisiin työkaluihin, jotka helpottavat psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa lasten ja nuorten palveluissa. Luvassa on myös inspiroivia puheenvuoroja muutoksen johtamisesta!
Ma 26.5.-29.9.2025
Klo 13-15
Teams
Kasvun tuki
Pöydällä on Kasvun tuki -aikakauslehtiä.
Artikkelit
|
15.04.2025
Implementoinnin tulosten arviointi mittareilla – kirjallisuuskatsaus
Implementoinnin tulosten arviointiin on useita mittareita, mutta tutkimusta niiden hyödyntämisestä osana laajamittaista psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa ei juurikaan ole. Kasvun tuki -aikakauslehden ennakkojulkaisuna ilmestyvässä tutkimusartikkelissa kartoitetaan, millaisia mittareita palvelujärjestelmässä voitaisiin käyttää, kun arvioidaan psykososiaalisten menetelmien juurtumista.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Värikäs keinuhevonen, pöytä ja tuoli.
Blogi
|
14.04.2025
Etelä-Pohjanmaalla on sitouduttu verkostomaiseen perhekeskustoimintaan – uudessa Seinäjoen perhekeskuksessa palvelut myös fyysisesti saman katon alla
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella verkostomainen perhekeskustoiminta on saatu hyvin käyntiin. Seinäjoen uudessa perhekeskuksessa yhteiseen toimintaan kannustaa myös fyysisesti saman katon alla toimiminen. Palvelualuejohtaja Satu Mäki-Fossin mukaan perhekeskustyössä on tärkeää nähdä kokonaiskuva ja se, miten nyt valitut toimet vaikuttavat pitkällä aikavälillä.
Johtamiskoulutus
Yhteisövaikuttavuus
Taapero istuu eduskunnan valtiosalin lattialla.
Uutiset
|
11.04.2025
Lasten hyvän kasvun tukeminen edellyttää sitoutumista, ekosysteemimäistä kehittämistä & hallituskaudet ylittäviä tavoitteita  
Itla kutsui alkuvuonna tutkijoita, johtajia, 3. sektorin edustajia ja käytännön ammattilaisia keskustelemaan Suomen tulevaisuuden avainkysymyksestä: mitä pitäisi tehdä, jotta lapsemme ja nuoremme voisivat kasvaa täyteen potentiaaliinsa ja saada siihen tarvitsemaansa tukea? Vastaus tarjoaa konkreettisia keinoja Sotevisio 2030 -työhön, ja se on lähetetty sosiaali- ja terveysministeriöön.
Sotevisio 2030