Uutiset>Uutiset
21.02.2024

Uusia kasvoja Itlaan

Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä, Heidi Backman erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa ja Noora Lindroos viestinnän asiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeessa. Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkijana Samalta viivalta Oulu-kokeilussa ja Right to Belong -hankkeessa ja Pihla Markkanen erityisasiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa.

Katja Hautamäki asiantuntijaksi

Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa, lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä. Hautamäellä on sairaanhoitajan koulutus, ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa lastensuojelussa ja ikäihmisten parissa sekä toisen asteen psykiatrisena sairaanhoitajana. Täydennyskoulutuksena on IPC-ohjaajan pätevyys. Lisäksi hänellä on kokemusta esihenkilötyöstä. Hautamäki viimeistelee terveystieteen maisterin opintoja johtamisen opintosuuntauksesta.

Heidi Backman erityisasiantuntijaksi

Heidi Backman on aloittanut erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa, jossa koulutetaan arvioitsijoita ja kehitetään arviointiprosessia kansainvälisessä yhteistyössä. Backman on laillistettu psykologi ja psykologian tohtori. Vuonna 2024 hän valmistuu psykoterapeutiksi Helsingin yliopistosta. Backman on aiemmin työskennellyt psykologina erikoissairaanhoidossa, perustasolla ja yksityisellä sektorilla. Tämän lisäksi hän on tehnyt asiantuntijatyötä erikoissairaanhoidossa sekä tutkimustyötä lasten- ja nuorisopsykiatrian alalla.

Noora Lindroos viestinnän asiantuntijaksi

Noora Lindroos on aloittanut viestinnän asiantuntijana Kasvun tuki KI -hankkeessa. Lindroos on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän nauttii yhteiskunnallisesta viestinnästä ja on aiemmin työskennellyt muun muassa lapsen oikeuksien edistämisen parissa Suomen Unicef:lla ja vauhdittanut Suomen siirtymistä kiertotalouteen Sitralla.

Ville Tikkanen projektitutkijaksi

Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkina osana Samalta viivalta Oulu -kokeilua sekä STN:n rahoittamaa Right to Belong (R-to-B) -hanketta. Koulutukseltaan Tikkanen on lääketieteen filosofian tohtori sekä kasvatustieteen maisteri kasvatuspsykologiasta. Hän on väitellyt 12.1.2024 aiheenaan ”Nuoruusiän sosiaalinen toimintakyky ja myöhempi psykiatrinen sairastavuus riskilapsilla ja näiden verrokeilla. Suomalainen skitsofrenian adoptiolapsiperhetutkimus”. Väitöskirjan ohella Tikkanen on työskennellyt yliopisto-opettajana Oulun yliopistolla, psykologian ja kasvatuspsykologian perus-, aine- ja syventävissä opinnoissa.

Pihla Markkanen erityisasiantuntijaksi

Pihla Markkanen on aloittanut erityisasiantuntijana Kasvun tuki KI -hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa. Hankkeessa hän keskittyy mielenterveyden kolmiportaisen tuen mallin kehittämiseen. Koulutukseltaan Markkanen on terveystieteiden tohtori ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on aiemmin työskennellyt useamman vuoden ajan hoitotyön opettajana. Ennen Itlaan tuloa Markkanen oli lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja sitä ennen muutaman vuoden lehtorina toisella asteella.

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Nuoria koulun käytävällä, yksi istumassa taustalla, kaksi selin etualalla.
Uutiset
|
08.05.2025
Yksinäisyydestä yhteisöihin – Kuntien sivistys- ja nuorisopalveluihin tarvitaan lisää osallisuuden kokemuksia
Lasten ja nuorten yksinäisyyden ja sosiaalisen ulossulkemisen kokemusten vähentämiseen ja ehkäisemiseen tähtäävän Right to Belong -hankkeen uusi tutkimus tarkastelee, millä tavoin yksinäisyyttä tunnistetaan kuntien sivistys- ja nuorisopalveluissa. Tutkimus painottaa osallisuuden kokemuksen merkitystä osana yhteisöihin kiinnittymistä ja yksinäisyyden ratkaisuja.
YOUNG-ohjelma
Alakouluikäinen lapsi hymyilee iloisesti koulun käytävällä.
Blogi
|
05.05.2025
Rannikon mallissa perheiden palveluohjaus auttaa sekä asiakkaita että ammattilaisia
Lapsiperheiden uusi palveluohjaus “Rannikon malli” on saanut runsaasti kiitosta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteessa, jossa sekä perheet että heitä tukevat ammattilaiset saavat tukea pulmiinsa yhdestä paikasta.
Uutiset
|
29.04.2025
Sitra avaa yhteistyössä Itlan kanssa rahoitushaun nuorten arjen hyvinvointia vahvistaville ratkaisuille
Sitran ja Itlan yhteistyössä toteuttamassa rahoitushaussa haetaan nuorten hyvinvointia ja arjen toimijuutta parantavia ratkaisuja. Hakuaika päättyy 30.5.2025 kello 12.
Rahoitus
Lapsi silittää raskaana olevan naisen vatsaa.
Tapahtumat
Nordic Marcé Congress 2025 – Preventing and treating perinatal mental health problems
We invite you to Turku to meet new and familiar faces to get inspired and discuss with Nordic colleagues. The topic of the congress is preventing and treating perinatal mental health problems.
23-24 September 2025
8.30-16.00
Radisson Blu Marina Palace, Turku, Finland
1000 ensimmäistä päivää
Tapahtumat
Miltä näyttää vauvaperheiden tulevaisuus Suomessa? Aamiaistilaisuus asiantuntijoille ja päättäjille
Miten voimme yhdessä tukea vauvaperheiden tulevaisuutta? Mitkä tekijät vahvistavat hyvinvointia ja mitkä luovat haasteita? Tervetuloa 3. kesäkuuta Lasipalatsiin nauttimaan aamiaista ja keskustelemaan vauvaperheiden tulevaisuudesta!
3.6.2025
9.00-11.00
Lasipalatsi, Palmusali, Mannerheimintie 22–24, Helsinki
Vanhemmuus
Vauvaperheet
Neljä iloista lasta juoksemassa käytävällä.
Uutiset
|
22.04.2025
Hyvinvointia ja suotuisaa kehitystä tukeva Lapset puheeksi  -keskustelu arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Lapset puheeksi -keskustelun, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten suotuisaa kehitystä ja ehkäistä mahdollisia ongelmia. Lapset puheeksi -keskustelun arvioiminen on tärkeää, sillä aiempi arvio on vuodelta 2017 ja menetelmä on laajasti käytössä. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät