Uutiset>Uutiset
21.02.2024

Uusia kasvoja Itlaan

Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä, Heidi Backman erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa ja Noora Lindroos viestinnän asiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeessa. Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkijana Samalta viivalta Oulu-kokeilussa ja Right to Belong -hankkeessa ja Pihla Markkanen erityisasiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa.

Katja Hautamäki asiantuntijaksi

Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa, lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä. Hautamäellä on sairaanhoitajan koulutus, ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa lastensuojelussa ja ikäihmisten parissa sekä toisen asteen psykiatrisena sairaanhoitajana. Täydennyskoulutuksena on IPC-ohjaajan pätevyys. Lisäksi hänellä on kokemusta esihenkilötyöstä. Hautamäki viimeistelee terveystieteen maisterin opintoja johtamisen opintosuuntauksesta.

Heidi Backman erityisasiantuntijaksi

Heidi Backman on aloittanut erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa, jossa koulutetaan arvioitsijoita ja kehitetään arviointiprosessia kansainvälisessä yhteistyössä. Backman on laillistettu psykologi ja psykologian tohtori. Vuonna 2024 hän valmistuu psykoterapeutiksi Helsingin yliopistosta. Backman on aiemmin työskennellyt psykologina erikoissairaanhoidossa, perustasolla ja yksityisellä sektorilla. Tämän lisäksi hän on tehnyt asiantuntijatyötä erikoissairaanhoidossa sekä tutkimustyötä lasten- ja nuorisopsykiatrian alalla.

Noora Lindroos viestinnän asiantuntijaksi

Noora Lindroos on aloittanut viestinnän asiantuntijana Kasvun tuki KI -hankkeessa. Lindroos on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän nauttii yhteiskunnallisesta viestinnästä ja on aiemmin työskennellyt muun muassa lapsen oikeuksien edistämisen parissa Suomen Unicef:lla ja vauhdittanut Suomen siirtymistä kiertotalouteen Sitralla.

Ville Tikkanen projektitutkijaksi

Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkina osana Samalta viivalta Oulu -kokeilua sekä STN:n rahoittamaa Right to Belong (R-to-B) -hanketta. Koulutukseltaan Tikkanen on lääketieteen filosofian tohtori sekä kasvatustieteen maisteri kasvatuspsykologiasta. Hän on väitellyt 12.1.2024 aiheenaan ”Nuoruusiän sosiaalinen toimintakyky ja myöhempi psykiatrinen sairastavuus riskilapsilla ja näiden verrokeilla. Suomalainen skitsofrenian adoptiolapsiperhetutkimus”. Väitöskirjan ohella Tikkanen on työskennellyt yliopisto-opettajana Oulun yliopistolla, psykologian ja kasvatuspsykologian perus-, aine- ja syventävissä opinnoissa.

Pihla Markkanen erityisasiantuntijaksi

Pihla Markkanen on aloittanut erityisasiantuntijana Kasvun tuki KI -hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa. Hankkeessa hän keskittyy mielenterveyden kolmiportaisen tuen mallin kehittämiseen. Koulutukseltaan Markkanen on terveystieteiden tohtori ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on aiemmin työskennellyt useamman vuoden ajan hoitotyön opettajana. Ennen Itlaan tuloa Markkanen oli lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja sitä ennen muutaman vuoden lehtorina toisella asteella.

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Kaksi lasta leikkii lelulinnalla maton päällä.
Blogi
|
15.10.2024
Pohjois-Karjalassa rakennetaan haaveiden perhekeskusverkostoa   
Pohjois-Karjalan hyvinvointialue Siun sotessa on rakennettu uutta perhekeskusverkostoa seitsemän vuoden ajan, viime vuosina yhteisövaikuttavuusperiaatteiden mukaisesti.
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Uutiset
|
14.10.2024
Tutkimus: Matala tulotaso ja stressi lisäävät ylisukupolvisen köyhyyden riskiä
Matala tulotaso ja stressi lisäävät ylisukupolvisen köyhyyden riskiä, kertovat Irene Bucelli ja Abigail McKnight tutkimuksessaan, jossa he tarkastelivat köyhyyden siirtymistä sukupolvelta toiselle. Tutkimus on tehty osana Itlan Samalta viivalta -ohjelmaa, ja siinä tarkasteltiin keskeisimpiä mekanismeja ja malleja, jotka selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tutkimus antaa myös suosituksia siitä, mitä toimia Suomessa kannattaisi tehdä ylisukupolvisen köyhyyden katkaisemiseksi.
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
09.10.2024
Lasten ja nuorten traumojen käsittelyyn sopivan TRT-menetelmän koulutus
Tervetuloa oppimaan uutta Teaching Recovery Techniques (TRT) -menetelmän hyödyntämisestä traumojen käsittelyssä! Olitpa sitten TRT-menetelmän konkari tai menetelmän käytöstä vasta kiinnostunut, saat koulutuksesta mukaasi uusia näkökulmia, tietoa ja käytännön vinkkejä.
8.11.2024
9.00-16.00
Helsinki ja etänä
Kasvun tuki
Kupillinen lattekahvia ja läppäri puisella pöydällä
Tapahtuma
|
09.10.2024
Alueellisen oppimisverkoston aamukahvit
Oletko hyvinvointialueen, kunnan tai kolmannen sektorin toimija, joka unelmoit vahvasti yhteen integroiduista palveluista? Merkitse kalenteriisi Itlan Alueellisen oppimisverkoston tämän syksyn ja ensi kevään huippukiinnostavat virtuaaliaamukahvit, jotka nautitaan kerran kuukaudessa perjantaisin.
22.11.2024-23.5.2025
8.15-9.00
Teams
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtuma
|
04.10.2024
 PANDEMICS-ohjelman päätöstilaisuus 
Tilaisuudessa esitellään ohjelman tuloksia ja toimenpidesuosituksia ja pohditaan sitä, miten seuraava koko yhteiskuntaa koskeva kriisi hallitaan Suomessa.
4.11.2024
13.00–15.00
Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki
PANDEMICS-ohjelma
Alakouluikäiset lapset leikkivät syksyisessä puistossa keltaisilla lehdillä.
Blogi
|
02.10.2024
Näkymä tuo lasten ja nuorten tueksi koko kylän  
Näkymä on digitaalinen työkalu, jonka avulla tamperelaisten ja oululaisten lasten ja nuorten arjessa mukana olevat ammattilaiset voivat kertoa anonyymejä havaintoja ja muutosehdotuksia lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista.
Näkymä
Yhteisövaikuttavuus