Vieraskynä

Vieraskynä
|
02.12.2024
Tulevaisuuden oppitunteja Hyvin sanottu –festivaaleilla
”Positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen ei tarkoita sellaista, että kaikki olisi ihanaa, vaan uskoa siihen, että kyllä tästä selvitään. Erityisesti yhdessä.” 
YOUNG-ohjelma
Kaksi alakouluikäistä lasta leikkii keltaisten syyslehtien kanssa puistossa.
Vieraskynä
|
29.10.2024
”Edessämme olevat haasteet ovat monimutkaisia, joten älkäämme tehkö niiden ratkaisemisesta liian monimutkaista” – Opintomatkalla Skotlannissa
Skotlannissa tavoitteena on se, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen oikeaan aikaan. Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen Skotlannin opintomatkalta mukaan tarttui rohkeutta ja innostusta toisin tekemiseen yhdessä asiakkaiden kanssa, uteliaisuutta ja valmiutta sietää keskeneräisyyttä sekä toivoa muutoksen mahdollisuudesta.
johtaminen
Johtamiskoulutus
Vieraskynä
|
18.09.2024
”Arvostus kouluyhteisöissä tehtävää työtä kohtaan on entisestään kasvanut” – Johtajat kenttäretkillä
Hyvinvointialueen myllerryksessä johtajien tiedonmuodostus on koetuksella ja vaatii valppautta. Myös johtajalla voi olla monenlaisia odotuksia ja oletuksia, joita on hyvä välillä pölyttää. Kun toimintoja suunnitellaan, millaiseen tilannekuvaan ne pohjautuvat? Keskustelu monialaisissa johtoryhmissä on yksi tapa kuulla ja oppia. Tiedolla johtaminen ja talous kertovat nekin osaltaan jotain. Kokemuksellinen oppiminen ja havainnointi siellä, missä työ tehdään ja asiakkaita palvellaan, antaa kuitenkin kirjoittajien kokemuksen mukaan vielä enemmän.
johtaminen
Johtamiskoulutus
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Vieraskynä
|
28.05.2024
Nyt on toiminnan aika – Radanvarsifoorumi vauhdittaa yhteistyötä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen
Pandemian jälkeisessä Suomessa lasten ja nuorten elämää haastaa eri tavoin ilmenevä pahoinvointi. Etelä-Suomen aluehallintoviraston perustama Radanvarsifoorumi pyrkii tukemaan yhteistyötä ja ratkomaan ongelmia yhdessä eri toimijoiden kanssa.
Vieraskynä
|
06.02.2024
Samalla kartalla, eri poluilla? – Miten ammattilaisten tarjoama tuki kohtaa lasten moninaistuvat tuen tarpeet?
Vaikka suuri osa suomalaislapsista ja -nuorista voi hyvin, erilaiset oppimiseen, yksinäisyyteen ja mielenterveyteen liittyvät tuen tarpeet ovat lisääntyneet. Tuen tarpeet ovat yhä moninaisempia, ja tarkoituksenmukaiset tukitoimet edellyttävät yhä useammin monien eri alojen ammattilaisten asiantuntijuutta ja yhteistyötä.
Kaksi lasta leikkii lelulinnalla maton päällä.
Vieraskynä
|
07.12.2023
Sosiaali- ja terveyspalveluissa vahvistuu tai murenee nuorten luottamus yhteiskuntaan
Nuorilla on oikeus tukeen paitsi yksilöinä ja yhteisöjen jäseninä myös kansalaisina. Sosiaali- ja terveyspalveluilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tukea apua hakeneiden nuorten yhteiskuntaan kuulumista ja arvoa kansalaisina.
Vieraskynä
|
20.12.2022
Monialaisuus Valterissa ja lähikoulussa – Valteri kokeilemassa ja mallintamassa
Tässä hetkessä koulumaailma painii niin moninaisten haasteiden kanssa, että saadaksemme jälleen otteen arjesta, myös tuen on hyvä olla monialaista. Tätä monialaisuusteemaa lähdimme kehittämään yhteistyössä Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin ja Leppävirralla sijaitsevan Leppäkertun koulun kanssa.
Vieraskynä
|
20.10.2022
Kohti lapsilähtöisempiä palveluita kaupungin toiminnassa
Poliittisen ja viranhaltijajohdon dynamiikka voi uudistua kohti kollektiivista ja kuuntelevaa johtamista. Tämä on keskeinen oivallus myös hyvinvointialueita rakennettaessa. Luottamus ja työyhteisön keskinäinen riippuvuus ovat valtaa ja kontrollia vahvempia johtamisen välineitä.
Vieraskynä
|
11.08.2022
Voiko johtaja olla palvelija?
Poliittisen ja viranhaltijajohdon dynamiikka voi uudistua kohti kollektiivista ja kuuntelevaa johtamista. Tämä on keskeinen oivallus myös hyvinvointialueita rakennettaessa. Luottamus ja työyhteisön keskinäinen riippuvuus ovat valtaa ja kontrollia vahvempia johtamisen välineitä.
Vieraskynä
|
16.06.2022
Metsässä toteutettava esiopetus voi edistää viisauden kehittymistä
Metsä on monipuolinen oppimisympäristö lapselle. Metsässä toteutuvassa esiopetuksessa on mahdollista oppia viisautta samalla, kun lapsen metsäsuhde syvenee ja monimuotoistuu. Viisauden kehittyminen ja metsäsuhteen rakentuminen metsäesiopetuksessa -tutkimushankkeessa aihetta tarkastellaan lähemmin.