Hyvää työtä nuori -dialogeihin ja tapahtumaan perustuva Hyvän työn ja tulevaisuuden manifesti on julkaistu.

Keväällä ja syksyllä 2021 toteutetuissa Hyvää työtä nuori -dialogeissa ja verkkotapahtumassa nuoret olivat pääosassa. Hyvää työtä nuori- tapahtumakokonaisuus huipentui 30.9. toteutuneeseen Hyvää työtä nuori- verkkotapahtumaan. Tapahtuma kokosi linjoille yli 860 katsojaa ja tapahtumapäivänä Twitter-tunniste #HyvääTyötäNuori nousi parhaimmillaan Suomi Twitterin 3. sijalle. Tämä osoittaa, että nuoret, työ ja tulevaisuus sekä yhdessä asioiden eteen toimiminen innostaa ja kokoaa yhteen toimijoita laajasti yhteiskunnan eri kentiltä.  

Tilaisuuksissa kuultiin nuoria ja etsittiin ratkaisuja hyvän työn ja tulevaisuuden rakentamiseen. Nuorten lisäksi kuultiin tutkijoita, päättäjiä, yrityksiä ja nuorten kanssa eri sektoreilla työskenteleviä ammattilaisia. Tilaisuuksissa etsittiin vastauksia siihen, mitä nuoret odottavat työelämältä ja tulevaisuudelta, sekä kuinka nuorten hyvinvointia voidaan tukea. 

Itla, Varma ja Talous ja nuoret TAT ovat koonneet tapahtuman päänostot Hyvän työn ja tulevaisuuden -manifestiksi. Manifesti on suunnattu oppilaitoksille, työpaikoille sekä asiantuntijoille, jotka työskentelevät nuorten kanssa. 

Manifestin viisi teesiä

  1. Jokaiselle nuorelle mahdollisuus rakentaa itsensä näköinen elämä
  2. Nuorten vahvuudet ja mahdollisuudet näkyviksi
  3. Nuorille vaikutusvaltaa heitä koskeviin asioihin
  4. Huolenpitoa työkyvystä ja työhyvinvoinnista
  5. Jokaiselle nuorelle hyvä ensimmäinen työkokemus

Toivomme, että manifesti tuottaa hedelmää yhteisen dialogin ja reflektoinnin pohjana, kun eri toimijat yhteistyössä rakentavat konkreettisia toimia jokaisen meidän hyvinvointimme eteen. Toivomme, että manifestin avulla puhalletaan tuulta jokaisen nuoren siipien alle ja kootaan eväitä yhteiselle matkalle kohti entistä parempaa työtä ja tulevaisuutta! 

Lue manifesti täältä.

Lisätietoja

Asiantuntija Mari Hirvonen, etunimi.sukunimi@itla.fi, 044 363 7276