Uutiset>Uutiset
04.04.2023

Lapsuuden rakentajat johtamiskoulutusta tulevaisuuden johtajille

Itla haluaa omalta osaltaan turvata lasten, nuorten ja perheiden tarpeista lähtevää laadukasta päätöksentekoa ja sektorit ylittävää palvelujen johtamista myös tulevaisuuden Suomessa. Haemme osallistujia neljänteen Lapsuuden rakentajat johtamiskoulutukseen, jossa keskitytään tulevaisuuden johtamispotentiaalin kasvattamiseen.

Lapsimyönteinen yhteiskunta ja ihmislähtöiset palvelut tehdään sektorirajoja ylittämällä, ketterästi organisoitumalla, luottamusta rakentamalla ja taitavaan johtamiseen panostamalla. Johtaminen on katalyyttitoiminto, jolla vaikutetaan siihen mitä tehdään, miten toimitaan ja miten onnistutaan.

Tulevaisuuden johtamispotentiaalit

Kurssi on pitkäkestoinen johtamiskoulutus, joka antaa teoreettisia, käytännöllisiä ja menetelmällisiä valmiuksia edistää hyvinvointijohtamista, jossa toimintaa rakennetaan lasten, nuorten ja perheiden tarpeista käsin. Johtamiskoulutukseen valitaan 25 (~35–40-vuotiasta) osallistujaa, joilla on jo jonkinlaista johtamiskokemusta takana (esim. projektijohtaminen, yksikön esimiehenä toimiminen), mutta ennen kaikkea halua ja kykyä kehittyä johtamisen saralla.

Johtamispotentiaalilla tässä yhteydessä tarkoitetaan

 • kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja asioiden välisiä yhteyksiä yli ammatillisten, organisatoristen ja sektorirajojen
 • kykyä ylläpitää tavoitteellista toimintaa sekä inspiroida ja innostaa muita
 • kiinnostusta ihmisten johtamiseen
 • kärsivällisyyttä, taitoa kuunnella sekä linkittää ihmisiä ja asioita
 • halua sitoutua lapsilähtöisiin arvoihin ja vaikuttaa positiivisella tavalla toiminnan uudistamiseen eri sektorien yhteistyönä.

Toteutus

Koulutus lomittuu arjen työhön. Se koostuu seitsemästä internaattimoduulista, ennakko- ja välitehtävistä sekä kurssilaisten muodostamien venekuntien itselleen asettamista kokeilu- ja kehittämistehtävistä. Koulutuksen kokonaiskesto on noin 14 kuukautta. Yksi moduuleista toteutetaan ulkomaanekskursiona, muut moduulit internaatteina Helsingin lähistöllä. Kurssi alkaa marraskuussa 2023.

Itla tarjoaa koulutuksen osallistujille eli se on maksuton. Osallistujille aiheutuu kuluja ainoastaan matkoista koulutuspaikalle ja takaisin. Vastalahjana Itla odottaa täyttä osallistumista koulutuksen kaikkiin vaiheisiin sekä lasten ja perheiden hyvinvointia edistävien ajatusten käytäntöön viemistä osallistujien omissa toimintaympäristöissä.

Osallistujien valinta

Kurssin kokoonpano kootaan toukokuun vaihteessa 2023. Koulutuksen ryhmäkoko on 25 henkilöä. Koulutusryhmään pyritään saamaan tulevaisuuden johtajia julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta.

Moduulien ajankohdat:

 • 15.-17.11.2023
 • 8.-9.02.2024
 • 18.-19.04.2024
 • 6.-7.06.2024
 • 2.-4.10-2024 Ulkomaanekskursio
 • 7.-8.11.2024
 • 16.-17.01.2025

Lisätietoja

Marika Tammeaid

Kehitysjohtaja

Director of Development

Johtamiskoulutus

050 340 9798

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Uutiset
|
13.03.2024
Lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa on tuettava kansallisesti
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformi etenee keväällä 2024. Yksi uudistuksen tavoitteista on lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten palveluiden vaikuttavuuden lisääminen. Sosiaali- ja terveysministeriö, Itla sekä hyvinvointi- ja yhteistyöalueet kokoontuivat 16.2. keskustelemaan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien valinnan uusista kansallisista linjauksista.
Kasvun tuki
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus