Uutiset>Uutiset
04.04.2023

Lapsuuden rakentajat johtamiskoulutusta tulevaisuuden johtajille

Itla haluaa omalta osaltaan turvata lasten, nuorten ja perheiden tarpeista lähtevää laadukasta päätöksentekoa ja sektorit ylittävää palvelujen johtamista myös tulevaisuuden Suomessa. Haemme osallistujia neljänteen Lapsuuden rakentajat johtamiskoulutukseen, jossa keskitytään tulevaisuuden johtamispotentiaalin kasvattamiseen.

Lapsimyönteinen yhteiskunta ja ihmislähtöiset palvelut tehdään sektorirajoja ylittämällä, ketterästi organisoitumalla, luottamusta rakentamalla ja taitavaan johtamiseen panostamalla. Johtaminen on katalyyttitoiminto, jolla vaikutetaan siihen mitä tehdään, miten toimitaan ja miten onnistutaan.

Tulevaisuuden johtamispotentiaalit

Kurssi on pitkäkestoinen johtamiskoulutus, joka antaa teoreettisia, käytännöllisiä ja menetelmällisiä valmiuksia edistää hyvinvointijohtamista, jossa toimintaa rakennetaan lasten, nuorten ja perheiden tarpeista käsin. Johtamiskoulutukseen valitaan 25 (~35–40-vuotiasta) osallistujaa, joilla on jo jonkinlaista johtamiskokemusta takana (esim. projektijohtaminen, yksikön esimiehenä toimiminen), mutta ennen kaikkea halua ja kykyä kehittyä johtamisen saralla.

Johtamispotentiaalilla tässä yhteydessä tarkoitetaan

  • kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja asioiden välisiä yhteyksiä yli ammatillisten, organisatoristen ja sektorirajojen
  • kykyä ylläpitää tavoitteellista toimintaa sekä inspiroida ja innostaa muita
  • kiinnostusta ihmisten johtamiseen
  • kärsivällisyyttä, taitoa kuunnella sekä linkittää ihmisiä ja asioita
  • halua sitoutua lapsilähtöisiin arvoihin ja vaikuttaa positiivisella tavalla toiminnan uudistamiseen eri sektorien yhteistyönä.

Toteutus

Koulutus lomittuu arjen työhön. Se koostuu seitsemästä internaattimoduulista, ennakko- ja välitehtävistä sekä kurssilaisten muodostamien venekuntien itselleen asettamista kokeilu- ja kehittämistehtävistä. Koulutuksen kokonaiskesto on noin 14 kuukautta. Yksi moduuleista toteutetaan ulkomaanekskursiona, muut moduulit internaatteina Helsingin lähistöllä. Kurssi alkaa marraskuussa 2023.

Itla tarjoaa koulutuksen osallistujille eli se on maksuton. Osallistujille aiheutuu kuluja ainoastaan matkoista koulutuspaikalle ja takaisin. Vastalahjana Itla odottaa täyttä osallistumista koulutuksen kaikkiin vaiheisiin sekä lasten ja perheiden hyvinvointia edistävien ajatusten käytäntöön viemistä osallistujien omissa toimintaympäristöissä.

Osallistujien valinta

Kurssin kokoonpano kootaan toukokuun vaihteessa 2023. Koulutuksen ryhmäkoko on 25 henkilöä. Koulutusryhmään pyritään saamaan tulevaisuuden johtajia julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta.

Moduulien ajankohdat:

  • 15.-17.11.2023
  • 8.-9.02.2024
  • 18.-19.04.2024
  • 6.-7.06.2024
  • 2.-4.10-2024 Ulkomaanekskursio
  • 7.-8.11.2024
  • 16.-17.01.2025

Lisätietoja

Marika Tammeaid

Kehitysjohtaja

Director of Development

Johtamiskoulutus

050 340 9798

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Lapset leikkivät hiekkalaatikolla
Uutiset
|
20.06.2024
Uusi julkaisu kertoo: psykososiaalisten menetelmien muokkaukseen kaivataan kansallista yhteistyötä
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät tuodaan Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai toimintaympäristöön kuin mihin ne on alun perin kehitetty. Lasten ja nuorten psykososiaalisia menetelmiä Suomessa muokanneet asiantuntijat korostavat tarvetta laajemmalle kansalliselle yhteistyölle, menetelmien suunnitelmallista muokkausta eli adaptointia koskeviin valintoihin ja rooleihin liittyen.   
Adaptointi
Kasvun tuki
Nainen ja mies nauravat tietokoneiden ääressä.
Blogi
|
12.06.2024
Pirkanmaan perhekeskuksessa uskotaan yhteisölliseen tekemiseen
Yhteisövaikuttavuuden periaatteiden mukaisesti Pirkanmaan perhekeskusverkostossa keskitytään sisällön kehittämiseen, yhteisiin rakenteisiin, kaikkien toimijoiden mukaan ottamiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Kehittämispäällikkö Marja Olli ja suunnittelija Katariina Hämäläinen kuvaavat yhteisövaikuttavuusverkostoa lottovoiton kaltaiseksi korkeakouluksi, johon tulee itse aktiivisesti liittyä.
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Uutiset
|
07.06.2024
Lasten ja nuorten terapiatakuu: Itla ehdottaa asiantuntijaryhmän perustamista psykososiaalisten menetelmien kansallista valintaa varten  
Itla on jättänyt lausunnon lasten ja nuorten terapiatakuuta koskevaan hallituksen esityksen luonnokseen. Toteamme lausunnossa, että terapiatakuun toteuttamisen koordinointi sekä psykososiaalisten menetelmien valinta tulee toteuttaa huolella ja menetelmiä olla saatavilla kaikille lapsille ja nuorille yhdenvertaisesti. Ehdotamme perustettavaksi kansallista asiantuntijaryhmää, joka tukisi hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden menetelmien suunnitelmallista valintaa ja käyttöönottoa.
Kasvun tuki
Nainen tekee töitä tietokoneella.
Tapahtuma
|
31.05.2024
Implementaatiotutkimus ja käytännön implementointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa: Kohti kestäviä ratkaisuja
Miten sote-palveluiden vaikuttavuutta voi vahvistaa implementointiin liittyvän tutkimustiedon avulla? Tervetuloa kuulemaan uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa!
Ke 30.10.2024
9:00-15:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki (Itla) ja verkossa
Kasvun tuki
Uutiset
|
30.05.2024
Tutkimus: Sosiaaliturva ei tasaa lapsiperheiden köyhyyseroja Suomessa
Kansainvälisessä lapsiperheköyhyystutkimuksessa selvisi, että Suomessa sosiaaliturvaetuudet vähentävät enemmän kolmilapsisten perheiden kuin yksilapsisten perheiden köyhyyttä. Köyhyys on tästä huolimatta yleisempää monilapsisissa perheissä.
Lapsiperheköyhyys