Uutiset>Uutiset
10.01.2024

Nimityksiä Itlan valtuuskunnassa ja hallituksessa

Itlan uusi valtuuskunta kokoontui ensimmäisen kerran joulukuussa 2023 ja valitsi puheenjohtajakseen Pia Hiltusen (sd.) ja varapuheenjohtajakseen Hilkka Kempin (kesk.). Valtuuskunta nimitti Itlan hallituksen puheenjohtajaksi Petri Pohjosen ja varapuheenjohtajaksi Maria Kaisa Aulan kaudelle 2024–2027.

Itlalla on kansanedustajista koostuva valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata, tukea ja edistää säätiön toimintaa. Eduskunta valitsee valtuuskunnan jäsenet keskuudestaan. Kevään 2023 vaalien jälkeen Itlan valtuuskunta valittiin eduskunnan täysistunnossa 28. kesäkuuta ja se kokoontui ensimmäisen kerran 13. joulukuuta 2023.

Valtuuskunta valitsi kokouksessa puheenjohtajakseen Pia Hiltusen (sd.) ja varapuheenjohtajakseen Hilkka Kempin (kesk.).

Valtuuskunnassa on yhdeksän jäsentä ja se kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Hallituksen puheenjohtajaksi Petri Pohjonen

Valtuuskunta valitsee Itlan hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Valtuuskunta nimitti hallituksen puheenjohtajaksi seuraavalle nelivuotiskaudelle Petri Pohjosen ja varapuheenjohtajaksi Maria Kaisa Aulan.

”Ensimmäisen kokoontumisen jälkeen on mukava todeta, että koko valtuuskunta on hyvin motivoitunut tehtäväänsä. Tuemme Itlan hallitusta lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä ja odotamme hyvää yhteistyötä alkavalla kaudella. Meille on tärkeää löytää mahdollisimman toimivia keinoja ja saada tutkittua tietoa lasten, nuorten ja perheiden tilanteesta yhteiskunnassa, jotta voimme edistää hyvän tulevaisuuden tavoitetta,” kertoo valtuuskunnan puheenjohtaja Pia Hiltunen. ”Valtuuskunnan tehtävänä on seurata, tukea ja edistää Itlan toimintaa ja jotta pystymme edistämään Itlan tavoitteita mahdollisimman hyvin, pyysimme myös hallitukselta toiveita meidän suuntaamme. Uskon, että tulemme käymään hyvää, avointa keskustelua lapsiin ja perheisiin liittyvien tärkeiden teemojen ympärillä ja etsimme keinoja entistäkin vaikuttavampaan toimintaan. Itlan työ on yhteiskuntamme kannalta arvokasta ja on ilo toimia tällä kaudella puheenjohtajana,” Hiltunen jatkaa.

Valtuuskunnan kokoonpano 2023

Jäsenet Puheenjohtaja Pia Hiltunen sd Varapuheenjohtaja Hilkka Kemppi kesk Noora Fagerström kok Juha Hänninen kok Aura Salla kok Kaisa Garedew ps Ari Koponen ps Pia Sillanpää ps Helena Marttila sd

Varajäsenet Hanna Holopainen vihr Henrik Wickström r Terhi Koulumies kok Sinuhe Wallinheimo kok Anne Rintamäki ps Tarja Filatov sd Matias Mäkynen sd Olga Oinas-Panuma kesk Laura Meriluoto vas

Hallituksen kokoonpano 2024

Jäsenet Puheenjohtaja Petri Pohjonen Varapuheenjohtaja Maria Kaisa Aula Mirjam Kalland Juho Romakkaniemi Tuomas Kurttila Sanna Vesikansa Riitta Särkelä  

Varajäsenet Arto Willman Minna Kelhä Liisa Keltikangas-Järvinen Tuija Åstedt Olli Joensuu Eila Kauppinen Mikko Mäkelä  


Lisätietoja

Katri Vataja

Toimitusjohtaja

CEO

040 702 0899

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Lapset leikkivät hiekkalaatikolla
Uutiset
|
20.06.2024
Uusi julkaisu kertoo: psykososiaalisten menetelmien muokkaukseen kaivataan kansallista yhteistyötä
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät tuodaan Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai toimintaympäristöön kuin mihin ne on alun perin kehitetty. Lasten ja nuorten psykososiaalisia menetelmiä Suomessa muokanneet asiantuntijat korostavat tarvetta laajemmalle kansalliselle yhteistyölle, menetelmien suunnitelmallista muokkausta eli adaptointia koskeviin valintoihin ja rooleihin liittyen.   
Adaptointi
Kasvun tuki
Nainen ja mies nauravat tietokoneiden ääressä.
Blogi
|
12.06.2024
Pirkanmaan perhekeskuksessa uskotaan yhteisölliseen tekemiseen
Yhteisövaikuttavuuden periaatteiden mukaisesti Pirkanmaan perhekeskusverkostossa keskitytään sisällön kehittämiseen, yhteisiin rakenteisiin, kaikkien toimijoiden mukaan ottamiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Kehittämispäällikkö Marja Olli ja suunnittelija Katariina Hämäläinen kuvaavat yhteisövaikuttavuusverkostoa lottovoiton kaltaiseksi korkeakouluksi, johon tulee itse aktiivisesti liittyä.
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Uutiset
|
07.06.2024
Lasten ja nuorten terapiatakuu: Itla ehdottaa asiantuntijaryhmän perustamista psykososiaalisten menetelmien kansallista valintaa varten  
Itla on jättänyt lausunnon lasten ja nuorten terapiatakuuta koskevaan hallituksen esityksen luonnokseen. Toteamme lausunnossa, että terapiatakuun toteuttamisen koordinointi sekä psykososiaalisten menetelmien valinta tulee toteuttaa huolella ja menetelmiä olla saatavilla kaikille lapsille ja nuorille yhdenvertaisesti. Ehdotamme perustettavaksi kansallista asiantuntijaryhmää, joka tukisi hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden menetelmien suunnitelmallista valintaa ja käyttöönottoa.
Kasvun tuki
Nainen tekee töitä tietokoneella.
Tapahtuma
|
31.05.2024
Implementaatiotutkimus ja käytännön implementointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa: Kohti kestäviä ratkaisuja
Miten sote-palveluiden vaikuttavuutta voi vahvistaa implementointiin liittyvän tutkimustiedon avulla? Tervetuloa kuulemaan uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa!
Ke 30.10.2024
9:00-15:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki (Itla) ja verkossa
Kasvun tuki
Uutiset
|
30.05.2024
Tutkimus: Sosiaaliturva ei tasaa lapsiperheiden köyhyyseroja Suomessa
Kansainvälisessä lapsiperheköyhyystutkimuksessa selvisi, että Suomessa sosiaaliturvaetuudet vähentävät enemmän kolmilapsisten perheiden kuin yksilapsisten perheiden köyhyyttä. Köyhyys on tästä huolimatta yleisempää monilapsisissa perheissä.
Lapsiperheköyhyys