Uutiset>Uutiset
16.12.2021

Nimitysuutisia – kulttuurihistorioitsija Suvi-Sadetta Kaarakainen projektitutkijaksi

FT Suvi-Sadetta Kaarakainen aloittaa Itlassa helmikuun 2022 alussa projektitutkijana. Kaarakainen tulee vahvistukseksi Muuttuva väestö – vaikutukset varhaiskasvatukseen ja opetukseen -tutkimushankkeeseen. Hanke tuottaa tietoa väestönmuutoksen vaikutuksista varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen järjestämiseen sekä palveluiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen. Kaarakainen on mukana hankkeen palveluverkkotutkimuksessa.

Hankkeessa kerätään kuntien palveluverkkoa koskevat suunnitelmat ja kuntapalveluja ja -taloutta koskevat dokumentit viimeisen kolmen vuoden ajalta. Tästä kunta-aineistosta erotetaan, mitä muutoksia on suunniteltu, miten kunnat seuraavat väestönkehitystä, miten palveluverkon muutoksia on perusteltu ja ketkä ovat olleet aktiivisia toimijoita. Kaarakainen toimii kunta-aineiston yhtenä kokoajana ja analysoijana. Lisäksi hän haastattelee valikoitujen tapauskuntien varhaiskasvatuksen ja koulujen esimiehiä sekä kuntapäättäjiä.


“Kaarakaisen taidot laajentavat palveluverkkotutkimuksessa tarvittavaa sivistyspalveluosaamista”, toteaa Itlassa hanketta koordinoiva projektipäällikkö, tiedeasiantuntija Marko Merikukka.


Kaarakainen on digitalisoituneesta äitiyskulttuurista väitellyt kulttuurihistorioitsija. Hän on työskennellyt tutkijana Turun yliopiston Koulutussosiologian tutkimuskeskus RUSE:ssa opetuksen ja koulutuksen digitalisaatiota, digitaalista osaamista ja osallisuutta sekä työelämän murrosta tutkineissa hankkeissa.

Muuttuva väestö – vaikutukset varhaiskasvatukseen ja opetukseen -tutkimushanke toteutetaan ryhmittymänä yhdessä Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan Koulutussosiologian ja -politiikan tutkimusyksikön (KUPOLI) ja Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan yhdenvertaisuuteen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen keskittyvän tutkimusyhteisön kanssa. Hanke on osa opetus- ja kulttuuriministeriön vuosina 2020–2022 toteuttamaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laatua ja tasa-arvoa parantavaa Oikeus Oppia -kehittämisohjelmaa.


Lisätietoja

Marko Merikukka

Tiedeasiantuntija

Tutkimusetiikan tukihenkilö

Science Specialist

Research Integrity Adviser

Kasvun tuki

040 647 5565

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
20.05.2024
Itlan vuosikertomus 2023 on julkaistu
Vuoden 2023 aikana Itlan toiminta laajeni etenkin psykososiaalisten menetelmien käyttöönoton tuen, nuorten mielenterveyden tuen ja tutkimuksen sekä yhteisövaikuttavuustyön osalta. Tutkimustulokset lapsiperheköyhyydestä herättivät laajasti keskustelua.
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Uutiset
|
14.05.2024
Nuori, tule mukaan YOUNG-ohjelman Nuorten neuvottelukuntaan
Oletko 15–18-vuotias nuori ja kiinnostunut tutkimuksesta ja vaikuttamistyöstä? Onko sinulla sanottavaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämisestä? Tarvitsemme apuasi!
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
14.05.2024
Hyvin sanottu -keskustelufestivaali
Vähättelyä vai aitoa ymmärrystä? Miten rakennamme arvostettua nuoruutta ja toiveikasta tulevaisuutta?
27.-28.9.2024
Sibeliustalo, Lahti
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
13.05.2024
YOUNG-ohjelman ja SchoolWell-hankkeen sidosryhmäpäivä
YOUNG-ohjelman vuosittainen sidosryhmäpäivä, jonka järjestää tänä vuonna SchoolWell-tutkimuskonsortio.
Ma 11.11.2024
12:00-17:00
Siltasaarenkatu 8-10, Helsinki
YOUNG-ohjelma
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Blogi
|
02.05.2024
Oma Häme valitsi pilottiprojektissa arvioitavat menetelmät 
Oma Hämeen ja Itlan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien arviointipilotti etenee. Projektin ensimmäisessä vaiheessa Oma Hämeessä karsittiin yli 20 menetelmän joukosta seitsemän, joiden vaikuttavuutta ja soveltuvuutta arvioidaan uudella, Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävällä työkalulla. 
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
22.04.2024
10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille
Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki
Kasvun tuki