Uutiset>Uutiset
17.01.2023

Nimitysuutisia: Nanne Isokuortti, Mari Laakso ja Piia Karjalainen aloittavat Itlassa

Vuoden 2023 alussa Itlassa on aloittanut kolme uutta työntekijää: projektitutkija Nanne Isokuortti mielen hyvinvointia ja nuorten osallisuutta käsittelevässä hankkeessa, projektitutkija Mari Laakso sosiaalista ulossulkemista ja yksinäisyyttä tutkivassa hankkeessa ja erityisasiantuntija Piia Karjalainen VIP-hankkeessa.

Nanne Isokuortti projektitutkijaksi 

VTM Nanne Isokuortti aloitti osa-aikaisena projektitutkijana Itlassa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa IMAGINE-konsortiossa Mielen hyvinvoinnin kohentaminen keinona lisätä nuorten osallisuutta. Isokuortti tutkii Itlan osahankkeessa nuorille suunnatun imterpersoonallisen ohjauksen, eli IPC-N-menetelmän implementointia. Isokuortti on laillistettu sosiaalityöntekijä ja väittelee vuonna 2023 systeemisen lastensuojelun toimintamallin implementoinista.

Isokuortti on aiemmin työskennellyt muun muassa väitöskirjatutkina Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa sekä Helsingin kaupungilla sosiaalityöntekijänä, kehittämissuunnittelijana ja projektipäällikkönä lasten, nuorten ja perheiden palveluissa. Isokuortti työskentelee myös Helsingin yliopistossa sosiaalityötekijöiden vuorovaikutustaitoihin liittyvässä arviointitutkimushankkeessa. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Mari Laakso projektitutkijaksi

YTM Mari Laakso aloitti projektitutkijana strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa monitieteisessä konsortiossa Oikeus osallisuuteen: Yksinäisyyden ja ostrakismin vähentäminen lapsuudessa ja nuoruudessa. Laakso työskentelee osahankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää palveluratkaisuja yksinäisyydestä kärsiville lapsille, lapsia osallistaen. Erityisenä kiinnostuksen kohteena tutkimuksessa ovat koulujen ja lastensuojelulaitosten toimintatavat.

Laakso työskentelee myös Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa projektitutkijana varhaiskasvatukseen liittyvässä hankkeessa. Laakso on vuosien 2016–2022 aikana toiminut tohtorikoulutettavana Folkhälsanin tutkimuskeskuksella. Hänen vuonna 2023 valmistuva väitöskirjansa käsittelee lasten ja perheiden hyvinvoinnin vahvistamista positiivisen psykologian näkökulmasta. Tutkijatyön ohella Laakso toimii kouluttajana positiiviseen psykologiaan, pedagogiikkaan ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Piia Karjalainen erityisasiantuntijaksi

FT, KM Piia Karjalainen aloitti erityisasiantuntijana Opetushallituksen rahoittamassa vaativan erityisen tuen VIP-hankkeessa. Itlan VIP-hanke on jatkoa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kaksivuotiselle, viime vuonna päättyneelle VIP-hankkeelle, jonka Käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten teemaryhmässä tuotettiin materiaalia varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Materiaalituotantoa jatketaan Itlan Kasvun tuki -toiminnassa. Tavoitteena on tuottaa verkkokurssi käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten kanssa toimivien ammattilaisten tueksi.  

Karjalainen on työskennellyt aikaisemmin Kasvun tuessa tiedetoimittajana sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella erikoistutkijana mielenterveystiimissä. Tehtävä on määräaikainen kesäkuun 2023 loppuun. 


Nanne Isokuortti

Projektitutkija

Project Researcher

Kasvun tuki

040 612 6689
Piia Karjalainen

Kehittämispäällikkö

Development Manager

Kasvun tuki

040 662 4821

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Uutiset
|
13.03.2024
Lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa on tuettava kansallisesti
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformi etenee keväällä 2024. Yksi uudistuksen tavoitteista on lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten palveluiden vaikuttavuuden lisääminen. Sosiaali- ja terveysministeriö, Itla sekä hyvinvointi- ja yhteistyöalueet kokoontuivat 16.2. keskustelemaan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien valinnan uusista kansallisista linjauksista.
Kasvun tuki
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus