Uutiset>Uutiset
17.01.2023

Nimitysuutisia: Nanne Isokuortti, Mari Laakso ja Piia Karjalainen aloittavat Itlassa

Vuoden 2023 alussa Itlassa on aloittanut kolme uutta työntekijää: projektitutkija Nanne Isokuortti mielen hyvinvointia ja nuorten osallisuutta käsittelevässä hankkeessa, projektitutkija Mari Laakso sosiaalista ulossulkemista ja yksinäisyyttä tutkivassa hankkeessa ja erityisasiantuntija Piia Karjalainen VIP-hankkeessa.

Nanne Isokuortti projektitutkijaksi 

VTM Nanne Isokuortti aloitti osa-aikaisena projektitutkijana Itlassa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa IMAGINE-konsortiossa Mielen hyvinvoinnin kohentaminen keinona lisätä nuorten osallisuutta. Isokuortti tutkii Itlan osahankkeessa nuorille suunnatun imterpersoonallisen ohjauksen, eli IPC-N-menetelmän implementointia. Isokuortti on laillistettu sosiaalityöntekijä ja väittelee vuonna 2023 systeemisen lastensuojelun toimintamallin implementoinista.

Isokuortti on aiemmin työskennellyt muun muassa väitöskirjatutkina Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa sekä Helsingin kaupungilla sosiaalityöntekijänä, kehittämissuunnittelijana ja projektipäällikkönä lasten, nuorten ja perheiden palveluissa. Isokuortti työskentelee myös Helsingin yliopistossa sosiaalityötekijöiden vuorovaikutustaitoihin liittyvässä arviointitutkimushankkeessa. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Mari Laakso projektitutkijaksi

YTM Mari Laakso aloitti projektitutkijana strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa monitieteisessä konsortiossa Oikeus osallisuuteen: Yksinäisyyden ja ostrakismin vähentäminen lapsuudessa ja nuoruudessa. Laakso työskentelee osahankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää palveluratkaisuja yksinäisyydestä kärsiville lapsille, lapsia osallistaen. Erityisenä kiinnostuksen kohteena tutkimuksessa ovat koulujen ja lastensuojelulaitosten toimintatavat.

Laakso työskentelee myös Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa projektitutkijana varhaiskasvatukseen liittyvässä hankkeessa. Laakso on vuosien 2016–2022 aikana toiminut tohtorikoulutettavana Folkhälsanin tutkimuskeskuksella. Hänen vuonna 2023 valmistuva väitöskirjansa käsittelee lasten ja perheiden hyvinvoinnin vahvistamista positiivisen psykologian näkökulmasta. Tutkijatyön ohella Laakso toimii kouluttajana positiiviseen psykologiaan, pedagogiikkaan ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Piia Karjalainen erityisasiantuntijaksi

FT, KM Piia Karjalainen aloitti erityisasiantuntijana Opetushallituksen rahoittamassa vaativan erityisen tuen VIP-hankkeessa. Itlan VIP-hanke on jatkoa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kaksivuotiselle, viime vuonna päättyneelle VIP-hankkeelle, jonka Käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten teemaryhmässä tuotettiin materiaalia varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Materiaalituotantoa jatketaan Itlan Kasvun tuki -toiminnassa. Tavoitteena on tuottaa verkkokurssi käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten kanssa toimivien ammattilaisten tueksi.  

Karjalainen on työskennellyt aikaisemmin Kasvun tuessa tiedetoimittajana sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella erikoistutkijana mielenterveystiimissä. Tehtävä on määräaikainen kesäkuun 2023 loppuun. 


Nanne Isokuortti

Projektitutkija

Project Researcher

Kasvun tuki

040 612 6689
Piia Karjalainen

Kehittämispäällikkö

Development Manager

Kasvun tuki

040 662 4821

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Tapahtuma
|
22.04.2024
10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille
Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
19.04.2024
Vahvat perheet – vahva työllisyys
Samalta viivalta Oulu -kokeilun tilaisuudessa kuullaan tutkimustietoa työllisyyden ja lapsiperheköyhyyden yhteydestä.
30.05.2024
8:30-12:00
Wegelius-sali, Albertinkatu 16 (0. krs), 90100 Oulu Mahdollista osallistua myös etänä!
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta Oulu
Pitkähiuksinen lapsi painaa päätään pöytää vasten kynä kädessä.
Uutiset
|
17.04.2024
Neurokehityksellisen häiriön diagnoosin saaneiden lasten tilanteet eskaloituvat pahimmillaan kuin lumipallot
Neurokehityksellisen häiriön diagnoosin saaneista lapsista lähes viidennes sijoitetaan kodin ulkopuolelle. Eri taustatekijöistä pitkittynyt toimeentulotuen saanti on vahvimmin yhteydessä sijoituspäätöksiin.
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtuma
|
17.04.2024
Miten lasten ja nuorten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?
Valoisat-ryhmän nuoret kokemusvaikuttajat ovat yhdessä Itlan tutkijoiden kanssa tutkineet nuorten aikuisten kokemuksia lapsuuden köyhyydestä ja köyhyydessä pärjäämisestä. Toukokuussa on aika perehtyä tutkimuksen tuloksiin ja keskustella yhdessä siitä, miltä köyhyys tuntuu ja miten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?
21.05.2024
10.00-11.30
Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!