Lapsiperheköyhyys koskettaa Oulussa 5 250 lasta – millaisia vaikuttavia ratkaisuja lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi voimme löytää yhdessä? 

Oulun kaupunki on päättänyt yhteistyössä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itlan kanssa vähentää lapsiperheköyhyyttä ja sen negatiivisia vaikutuksia lapsiin ja nuoriin. Oulun kaupunki ja Itla kutsuvat mukaan kaikki oululaiset ideoimaan ratkaisuja yhdessä! 

Itla käynnisti vuonna 2021 kolmivuotisen Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen tutkimus- ja kehittämisohjelman. Ohjelmassa selvitetään lapsiperheköyhyyden taustatekijöitä sekä sosiaaliturvan, hyvinvointipalvelujen ja paikallisyhteisöjen mahdollisuuksia poistaa köyhyys ja ehkäistä köyhyydestä aiheutuvia ongelmia. 

Kesäkuussa kokoonnumme Oulussa ja kutsumme koolle eri toimijoita Samalta viivalta Oulu -tilaisuuteen, joka järjestetään 1.6.2023 klo 8.45–15.00 Aleksinkulmassa, Aleksanterinkatu 9.  

Tilaisuudessa kerromme lapsiperheköyhyydestä, sen yleisyydestä Oulussa ja vuonna 2023 käynnistyneestä Samalta viivalta Oulu -ohjelmasta.  Kesäkuun tilaisuuden tavoitteena on kerätä oululaisten kanssa ideoita ja ratkaisuehdotuksia lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi.  

Luvassa on inspiroiva päivä yhdessä Oulun kaupungin, Itlan ja tilaisuuteen kutsuttujen agenttien kanssa. Agentit ovat oman alansa aktiiveja, jotka haluavat edistää oululaisten lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Päivän avaa Oulun kaupungin kaupunginjohtaja Seppo Määttä. 

Tilaisuus on suunnattu kaikille oululaisille, jotka haluavat jakaa ideansa ja tehdä hyvää yhteisölleen, erityisesti oululaisille lapsille, nuorille ja perheille. 

Seuraa tilaisuutta etänä Oulun kaupungin YouTube-kanavalla. Etäosallistuminen on mahdollista klo 9.15–12.00.  

Ohjelma 

Tilaisuutta juontaa Itlan erityisasiantuntija Mari Hirvonen. 

8.45 Kahvit 

9.15 Tervetuloa Samalle viivalle Oulu 

kaupunginjohtaja Seppo Määttä, Oulun kaupunki 

9.30 Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen 

tutkimusprofessori Tiina Ristikari, Itla 

9.50 Perheen arki, vanhemmuus ja hyvinvointi 

tenure track –professori Mia Tammelin, Perla, Tampereen yliopisto 

10.10 Uutta tutkimusta lapsiperheköyhyydestä 

erikoistutkija Aapo Hiilamo, Itla 

10.30 Lapsiperheköyhyys Oulussa 

projektitutkija Lauri Mäkinen, Itla 

10.50 Tauko 

11.05 Samalta viivalta Oulu 

työelämäprofessori Mika Niemelä, Oulu yliopisto, kehittäjätyöntekijä Eija Viitala, Oulun kaupunki, suunnittelupäällikkö Tuula Takalo, Oulun kaupunki ja projektipäällikkö Tiia Hautamäki, Auta lasta ry 

12.00 Lounastauko 

13.00 1 000 + 1 palloa ilmaan! – yhteisöratkaisuja lapsiperheköyhyyteen 

Palloja pompottelevat kanssamme agentit: entinen Kanadan senaatin senaattori ja Ottawan poliisipäällikkö Vernon White, toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen, Oulun kulttuurisäätiö, kehitysjohtaja Mikko Oranen, Hoivatie, eduskunta-avustaja Aleksanteri Kekonen, eduskunta, valmentaja Juha Malinen, asiantuntija Niina Jääskeläinen, Auta Lasta ry, kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, OSAO 

15.00 Tilaisuus päättyy

 Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätietoja 

Eija Viitala, eija.viitala(a)ouka.fi, p. 040 621 4196 

Mari Hirvonen, mari.hirvonen(a)itla.fi, p. 044 363 7276 

Aamupäivän esitykset löytyvät Itlan Aineistot-sivulta koulutusmateriaalien alta.

Ajankohta
Ajankohta01.06.2023
Kellonaika08:45 15:00
Paikka
PaikkaAleksinkulma, Aleksanterinkatu 9, Oulu & etätilaisuus
Katso kartalta