Uutiset>Uutiset
17.08.2023

Uusia kasvoja Itlaan

Itlassa on aloittanut neljä uutta asiantuntijaa: Noora Seilo tieteellisenä toimittajana, Oona Palosaari erityisasiantuntijana, Elina Tolonen kehittämispäällikkönä ja Juhani Ikäläinen tutkimusavustajana.

Noora Seilo tieteelliseksi toimittajaksi

Lääketieteen tohtori, nuorisolääkäri Noora Seilo on aloittanut Itlassa tieteellisenä toimittajana Kasvun tuen kansallinen implementointi -hankkeessa. Noora Seilon vastuulla on osaprojekti, jossa luodaan tieteellisen kirjallisuuden pohjalta toimintamallit vaikuttavaksi osoitettujen menetelmien mukauttamiseen uuteen kontekstiin. Tavoitteena on, että toimintamallit ovat valmiita pilotointiin vuoden kuluttua.

Oona Palosaari erityisasiantuntijaksi

Sosionomi Oona Palosaari on aloittanut erityisasiantuntijana Itlan yhteisövaikuttavuustyön taustatukitiimissä. Tiimi tukee hyvinvointialueilla yhteisövaikuttavuuteen perustuvan kehittämisyhteistyön edistämistä. Oona tulee vahvistamaan Itlan taustatukitiimiä erityisesti uusien hyvinvointialueiden liittyessä mukaan. Oonan tehtäviin taustatukitiimissä lukeutuu yhteistyöorganisaatioiden, verkostojen ja alueellisten kehittäjätyöntekijöiden tukeminen yhteisövaikuttavuustyöhön liittymisessä ja edistämisessä sekä yhteisövaikuttavuustyön konseptointityö. Oona on aikaisemmin työskennellyt sosiaalihuollon kentällä opiskeluhuollosta sijaishuoltoon. Vuodesta 2021 Oona on toiminut hyvinvointialueen perhekeskuspalveluissa sekä Itlan yhteisövaikuttavuustyössä alueellisena kehittäjätyöntekijänä.

Elina Tolonen kehittämispäälliköksi

Sosionomi (AMK) Elina Tolonen on aloittanut Itlassa kehittämispäällikkönä Kasvun tuen kansallinen implementointi -hankkeessa. Elinan vastuulla on osahanke, jonka tavoitteena on mallintaa ja juurruttaa hyvinvointialueille psykososiaalisen tuen toimintamalli tilanteisiin, joissa lapsiperheissä on vakavaa sairautta. Tolonen siirtyi Itlaan Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Juhani Ikäläinen tutkimusavustajaksi

Psykologian kandidaatiksi valmistuva Juhani Ikäläinen on ollut kesätöissä tutkimusavustajana Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa. Ikäläisen tehtäviin kuuluu ohjelman puitteissa toimivan Valoisat-ryhmän kyselytutkimuksen taustoitus ja valmistelu. Valoisat-ryhmän toiminnassa Ikäläinen on ollut mukana jo aiemmin kokemusvaikuttajana. Lisäksi hän on toiminut lastensuojelun kehittämistyössä Pesäpuu ry:ssä mm. sijaishuollon yksiköiden vertaisarvioinnissa sekä hallituksen jäsenenä. 

Lisätietoja

Noora Seilo

Tieteellinen toimittaja

040 185 3725
Oona Palosaari

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

040 586 0560
Elina Tolonen

Kehittämispäällikkö

Development Manager

040 571 6597

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Uutiset
|
13.03.2024
Lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa on tuettava kansallisesti
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformi etenee keväällä 2024. Yksi uudistuksen tavoitteista on lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten palveluiden vaikuttavuuden lisääminen. Sosiaali- ja terveysministeriö, Itla sekä hyvinvointi- ja yhteistyöalueet kokoontuivat 16.2. keskustelemaan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien valinnan uusista kansallisista linjauksista.
Kasvun tuki
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus