Uutiset>Uutiset
13.12.2024

Kasvun tuki -aikakauslehti: Kasvun tuessa luotetaan tulevaisuuteen 10-vuotisjuhlavuoden päättyessä

Kasvun tuki -aikakauslehden uusimmassa numerossa juhlistetaan vielä 10-vuotista historiaa mutta luodaan katse myös tulevaisuuteen. Erilaiset menetelmät ovat vahvasti läsnä, ja esille pääsevät myös lasten, nuorten ja perheiden sekä ammattilaisten näkökulmat.

Kasvun tuki -aikakauslehden kahdeksas numero on ilmestynyt. Myös vuoden jälkimmäinen numero juhlistaa Kasvun tuki -toiminnan 10-vuotista historiaa, mutta katsoo myös tulevaisuuteen. Historiakatsauksen jälkimmäisessä osassa kerrotaan muun muassa Kasvun tuki -aikakauslehden alkuvaiheista. Kasvun tuen tulevaisuus nähdään valoisana.

– Tiedolle, jota Kasvun tuessa tuotetaan, on valtavasti tarvetta tällä hetkellä. Eikä kyse ole pelkästään tiedon tarjoamisesta, vaan yhteiskehittämisestä ja vuoropuhelusta hyvinvointialueiden kanssa, kehitysjohtaja Marjo Kurki sanoo historiikissa.


”Erilaiset menetelmät ovat vahvasti läsnä tässäkin numerossa.”


– Erilaiset menetelmät ovat vahvasti läsnä tässäkin numerossa, lehden päätoimittaja Marko Merikukka toteaa.

Antti Malmivaaran puheenvuorossa käsitellään psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuuden arviointia. Anne Karhun, Karoliina Liikalan, Siiri Vuorisen ja Erkko Soinnun puheenvuorossa esitellään Lapset Puheeksi -menetelmän hyötyjä koulussa. Tomi Bergströmin tutkimusartikkelissa käsitellään avoimen dialogin mielenterveyshoitomallia. Sirkku Lähdesmäki, Heli Niemi, Minna Maunula, Heidi Harju-Luukkainen ja Aila-Leena Matthies käsittelevät tutkimusartikkelissaan systeemistä toimintamallia opetus- ja sosiaalialan moniammatillisessa yhteistyössä.

Esillä lasten, nuorten ja perheiden sekä ammattilaisten näkökulmia

Monissa lehden artikkeleissa esille pääsevät lasten, nuorten ja perheiden sekä heidän kanssaan työskentelevien ammattilaisten näkökulmat. Ilkka Virmasalon, Suvi-Sadetta Kaarakaisen ja Anni Kyöstin tutkimusartikkeli tuo esiin nuorten näkemyksiä yksinäisyyden ratkaisuista ja Aino Sarkian väitöskirjaan pohjautuva lektio vanhempien ja lasten kokemuksista taloudellisesta avusta.

Muissa tutkimusartikkeleissa esillä on muun muassa sosiaali- ja opetusalan ammattilaisten sekä terveydenhoitajien näkemykset. Lisäksi lehdessä kerrotaan keinoista väkivallan ehkäisyyn sekä sukupuolidysforian hoidosta.

Ilman vertaisarvioitsijoita ei ole tiedettä

Kasvun tuki -aikakauslehti on mukana tiedeyhteisön yhteisessä #Vertaisarvioin-kampanjassa, joka tekee näkyväksi vertaisarvioitsijoiden mittaamattoman arvokasta työtä tutkimuksen laadunvarmistajana. Olemme mukana, jotta laadukas tutkittu tieto olisi jatkossakin lapsia, nuoria ja perheitä koskevan päätöksenteon perustana.

Tutustu lehteen!

Lisätietoja

Marko Merikukka

Tiedeasiantuntija

Tutkimusetiikan tukihenkilö

Science Specialist

Research Integrity Adviser

Kasvun tuki

marko.merikukka@itla.fi

040 647 5565

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Tapahtumat
YOUNG-ohjelman tutkijatapaaminen
Tapaamisen tavoitteena on tukea tutkijoiden verkostoitumista, lisätä keskustelua eri tutkimusaiheista ja oppia toisten tutkimuksesta.
07.05.2025
12.00-16.00
Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki
YOUNG-ohjelma
Vaaleatukkainen lapsi leikkii autoilla liikennematon päällä
Blogi
|
16.04.2025
Yhteisövaikuttavuustyössä tärkeintä on säilyttää asiakas keskiössä
Yhteisövaikuttavuustyö etenee mainiosti Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeessä. Yhteisjohtamisen käytäntöjen kanssa on päästy vauhtiin, ja parhaillaan käynnistetään asiakastyön yhteisiä rakenteita. Haastavinta muutoksen toteuttamisessa on erilaisten näkökulmien kohtaaminen. Ratkaisu on vuorovaikutus.
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtumat
Psykososiaalisten menetelmien onnistunut käyttöönotto lasten ja nuorten palveluissa
Onnistuneen implementoinnin eli käyttöönoton webinaarisarja toteutuu jälleen! Tällä kertaa tutustumme konkreettisiin työkaluihin, jotka helpottavat psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa lasten ja nuorten palveluissa. Luvassa on myös inspiroivia puheenvuoroja muutoksen johtamisesta!
Ma 26.5.-29.9.2025
Klo 13-15
Teams
Kasvun tuki
Pöydällä on Kasvun tuki -aikakauslehtiä.
Artikkelit
|
15.04.2025
Implementoinnin tulosten arviointi mittareilla – kirjallisuuskatsaus
Implementoinnin tulosten arviointiin on useita mittareita, mutta tutkimusta niiden hyödyntämisestä osana laajamittaista psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa ei juurikaan ole. Kasvun tuki -aikakauslehden ennakkojulkaisuna ilmestyvässä tutkimusartikkelissa kartoitetaan, millaisia mittareita palvelujärjestelmässä voitaisiin käyttää, kun arvioidaan psykososiaalisten menetelmien juurtumista.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Värikäs keinuhevonen, pöytä ja tuoli.
Blogi
|
14.04.2025
Etelä-Pohjanmaalla on sitouduttu verkostomaiseen perhekeskustoimintaan – uudessa Seinäjoen perhekeskuksessa palvelut myös fyysisesti saman katon alla
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella verkostomainen perhekeskustoiminta on saatu hyvin käyntiin. Seinäjoen uudessa perhekeskuksessa yhteiseen toimintaan kannustaa myös fyysisesti saman katon alla toimiminen. Palvelualuejohtaja Satu Mäki-Fossin mukaan perhekeskustyössä on tärkeää nähdä kokonaiskuva ja se, miten nyt valitut toimet vaikuttavat pitkällä aikavälillä.
Johtamiskoulutus
Yhteisövaikuttavuus
Taapero istuu eduskunnan valtiosalin lattialla.
Uutiset
|
11.04.2025
Lasten hyvän kasvun tukeminen edellyttää sitoutumista, ekosysteemimäistä kehittämistä & hallituskaudet ylittäviä tavoitteita  
Itla kutsui alkuvuonna tutkijoita, johtajia, 3. sektorin edustajia ja käytännön ammattilaisia keskustelemaan Suomen tulevaisuuden avainkysymyksestä: mitä pitäisi tehdä, jotta lapsemme ja nuoremme voisivat kasvaa täyteen potentiaaliinsa ja saada siihen tarvitsemaansa tukea? Vastaus tarjoaa konkreettisia keinoja Sotevisio 2030 -työhön, ja se on lähetetty sosiaali- ja terveysministeriöön.
Sotevisio 2030