Uutiset>Uutiset
03.10.2023

Uusia kasvoja Itlaan

Ilkka Virmasalo ja Joel Manner ovat aloittaneet projektitutkijoina Samalta viivalta -ohjelmassa, Katariina Issakainen on palannut Itlaan viestintäsuunnittelijaksi ja Ida-Maria Peltoniemi on Itlan uusi viestintäharjoittelija.

Ilkka Virmasalo projektitutkijaksi

Yhteiskuntatieteiden tohtori Ilkka Virmasalo on aloittanut Samalta viivalta -ohjelmassa projektitutkijana. Hänen tehtäviinsä kuuluu Samalta viivalta Oulu -osaohjelman tutkimuksellisen kokonaisuuden hallinta sekä tilastolliset analyysit. Virmasalo opiskelee myös sosiaalityön maisteriohjelmassa. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa sosiaalityöntekijänä Keski-Suomen hyvinvointialueella sekä tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Joel Manner projektitutkijaksi

Valtiotieteiden maisteri Joel Manner on aloittanut myös Samalta viivalta -ohjelmassa projektitutkijana. Hänen tehtäviinsä kuuluu kohortti- ja rekisteriaineiston määrällinen analyysi sekä tekstien ja artikkelien työstö. Mantereella on sosiaalipsykologian tutkinto. Hän on aiemmin työskennellyt määrällisen tutkimuksen parissa, joka on koskenut lasten ja nuorten vapaa-aikaa, mielenterveyttä sekä nuorten tilannetta korona-aikana. Tämän lisäksi Manner on tehnyt maahanmuuttajien integraatiota koskevaa tutkimusta.

Katariina Issakainen viestintäsuunnittelijaksi

Katariina Issakainen on aloittanut osa-aikaisen viestintäsuunnittelijan tehtävät Itlan viestinnässä. Issakainen viimeistelee viestinnän maisteriopintoja Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Hän on aiemmin työskennellyt Itlassa viestintäharjoittelijana ja -suunnittelijana sekä muun muassa harjoittelijana Fortumin konserniviestinnässä.

Ida-Maria Peltoniemi viestinnän harjoittelijaksi

Ida-Maria Peltoniemi on aloittanut viestintäharjoittelun Itlan viestinnässä. Hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa verkkosivujen ylläpito, sosiaalisen median kanavien päivittäminen sekä muut viestinnän avustavat tehtävät. Peltoniemi opiskelee Turun yliopiston Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelman maisterivaiheessa digitaalista kulttuuria.

Lisätietoja

Ilkka Virmasalo

Projektitutkija

Project Researcher

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

ilkka.virmasalo@itla.fi

040 513 5839
Joel Manner

Projektitutkija

Project Researcher

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

joel.manner@itla.fi

040 630 2654

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Lapsi hiekkalaatikolla hiekkalelujen kanssa.
Uutiset
|
25.03.2025
Kuudesta menetelmästä julkaistu uusi arvio
Kasvun tuen menetelmäpankissa on julkaistu päivitetty arvio kuudesta menetelmästä. Päivityksen saivat seuraavien menetelmien arviot: FHille-ohjelma, Vertti-ryhmät, Trappan, Vahvuutta vanhemmuuteen, Vanhempana vahvemmaksi ja VOIKUKKIA-vertaistukimenetelmä. Arviot julkaistaan myöhemmin myös Kasvun tuki -aikakauslehdessä.
Kasvun tuki
Menetelmä
Psykososiaaliset menetelmät
Kasvun tuki -aikakauslehtiä pöydällä, yksi avoinna henkilön käsissä.
Artikkelit
|
24.03.2025
Kasvun tuessa arvioitujen menetelmien teoriaperustaisuus
Menetelmän teoriaperusta luo pohjan muutokselle, jota menetelmällä tavoitellaan, ja on siten keskeinen tekijä psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuudessa. Kasvun tuki -aikakauslehden ennakkojulkaisuna ilmestyvässä tutkimusartikkelissa kartoitetaan Kasvun tuessa arvioitujen lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten menetelmien teoriaperustaisuus.
Kasvun tuki
Kasvun tuki -aikakauslehti
Psykososiaaliset menetelmät
Teoria
Tutkimusartikkeli
Kaksi nuorta selin kameraan kävelemässä kadulla.
Uutiset
|
24.03.2025
Nuorten vaikeisiin käytösoireisiin tarkoitetusta MDFT-menetelmästä julkaistu uusi arvio
MDFT-menetelmästä eli monimuotoisesta perheterapeuttisesta työskentelystä on julkaistu uusi arvio Kasvun tuen menetelmäpankissa. Arvion mukaan menetelmästä on vahvaa dokumentoitua näyttöä, ja se saa arvion 5/5. MDFT-menetelmä on tarkoitettu 12–18-vuotiaille moninaisista käytös- ja päihdehäiriöistä kärsiville nuorille ja heidän perheilleen. Arvio julkaistaan myös seuraavassa Kasvun tuki -aikakauslehdessä.
Kasvun tuki
Menetelmä
Psykososiaaliset menetelmät
Uutiset
|
22.03.2025
Suosittu menetelmäpankki uudistui – ja samalla Kasvun tuen sisällöt siirtyivät itla.fi:hin
Uudistettu Kasvun tuen menetelmäpankki auttaa tutustumaan lapsille, nuorille ja perheille suunnattujen psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuuteen entistä helpommin. Menetelmäpankki ja muut Itlan Kasvun tuen sisällöt muuttivat samalla Itlan verkkosivuille itla.fi:hin.
Kasvun tuki
Taimia ruukuissa.
Uutiset
|
21.03.2025
Menetelmäarvioiden päivitys jatkuu vilkkaana
Kasvun tuessa on aloitettu neljän menetelmän, TRT:n, Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmän, Theraplayn ja Pidä kiinni -hoitojärjestelmän arvioinnin päivitys. Arviot julkaistaan systemaattisina katsauksina Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Arviointi
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Vauva nojaa äitinsä olkapäähän.
Vieraskynä
|
18.03.2025
Vanhempien tukeminen on avain mielenterveyskriisin selättämiseen
Suomessa on kattava lainsäädäntö ja paljon hoitosuosituksia perheiden varhaiseksi tukemiseksi ja kokonaisvaltaisten mielenterveyspalveluiden järjestämiseksi. Käytäntö on kuitenkin lainsäädäntöä ja suosituksia karumpi. Raskaus- ja pikkulapsiaikaan panostamisen säästäisi Suomen taloudellisia ja psykososiaalisia voimavaroja.
1 000 ensimmäistä päivää
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Vanhemmuus