Uutiset>Uutiset
18.12.2023

Kasvun tuki -aikakauslehti: Nuoret tarvitsevat juuri heille suunniteltuja palveluja ja menetelmiä

Kasvun tuki -aikakauslehden uusimmassa numerossa tarkastellaan nuorille suunnattuja menetelmiä sekä lastensuojelua eri näkökulmista. Journal.fi-palvelussa ilmestyvä lehti on nyt tuhdimpi kuin koskaan: Yli satasivuinen lukupaketti sisältää viisi vertaisarvioitua tutkimusartikkelia.

Kasvun tuki -aikakauslehden kuudes numero on ilmestynyt. Tämänkertaisen lehden artikkelit liittyvät erityisesti nuorille suunnattuihin psykososiaalisiin menetelmiin sekä erilaisiin lastensuojeluun liittyviin aiheisiin

Arvioitavana Nuorten Kompassi -menetelmä

Sonja Gilbertin ja Kaisa Mishinan laatimassa systemaattisessa katsauksessa arvioitavana on Nuorten Kompassi -menetelmä, joka on yläkouluikäisten nuorten hyvinvointitaitojen vahvistamiseen tarkoitettu menetelmä. Menetelmä sai kokonaisarvion 4/5. Arvion mukaan Nuorten Kompassi sopii kohtalaisesti Suomen olosuhteisiin.

Nuorille suunnattuja menetelmiä tutkitaan myös IMAGINE-hankkeessa. Lehden Tutkimus tutuksi -artikkelissa haastateltavina ovat tutkimuskonsortion johtajiin kuuluvat Jari LahtiOuti Linnaranta ja Petra Kouvonen.

Lahden mukaan nuoret tarvitsevat juuri heille suunniteltuja palveluita.


”Nuoret eivät ole pieniä aikuisia eivätkä isoja lapsiakaan, vaan he ovat ihan oma joukkonsa.  Se on tärkeä tiedostaa ja hyväksyä, kun lähdetään tekemään toimivia palveluita ja järjestelmiä”, Lahti toteaa.


Näkökulmia lastensuojeluun

Tämänkertainen lehti sisältää useamman lastensuojeluun liittyvän artikkelin. Elina Aaltion ja kolmen muun tutkijan artikkeli sekä Susanna RautionAnna Nikupeterin ja Merja Laitisen artikkeli käsittelevät molemmat lastensuojeluun liittyvää arviointia. Aaltio kumppaneineen kirjoittaa lastensuojelun tilannearviointiin kehitetystä menetelmästä. Raution, Nikupeterin ja Laitisen artikkeli puolestaan käsittelee riskinarviota vanhempien vaativissa erotilanteissa.

Triangeli-keskustelun aiheena on lastensuojelun jälkihuollon ikärajan laskeminen. Matilda Sorkkila puolestaan kirjoittaa yhdessä kuuden muun tutkijan kanssa vanhemmuuden uupumuksesta ja työuupumuksesta koronapandemian aikana.

Kasvun tuki ilmestyy Journal.fi-palvelussa

Uusi numero sisältää viisi vertaisarvioitua tutkimusartikkelia. 107 sivua sisältävä lehti onkin nyt laajempi kuin koskaan.

Kasvun tuki -lehti ilmestyy nykyisin Journal.fi-palvelussa. Journal.fi on tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on noin 140 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Tutustu lehteen!

Lisätietoja

Marko Merikukka

Tiedeasiantuntija

Tutkimusetiikan tukihenkilö

Science Specialist

Research Integrity Adviser

Kasvun tuki

040 647 5565

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
20.05.2024
Itlan vuosikertomus 2023 on julkaistu
Vuoden 2023 aikana Itlan toiminta laajeni etenkin psykososiaalisten menetelmien käyttöönoton tuen, nuorten mielenterveyden tuen ja tutkimuksen sekä yhteisövaikuttavuustyön osalta. Tutkimustulokset lapsiperheköyhyydestä herättivät laajasti keskustelua.
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Uutiset
|
14.05.2024
Nuori, tule mukaan YOUNG-ohjelman Nuorten neuvottelukuntaan
Oletko 15–18-vuotias nuori ja kiinnostunut tutkimuksesta ja vaikuttamistyöstä? Onko sinulla sanottavaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämisestä? Tarvitsemme apuasi!
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
14.05.2024
Hyvin sanottu -keskustelufestivaali
Vähättelyä vai aitoa ymmärrystä? Miten rakennamme arvostettua nuoruutta ja toiveikasta tulevaisuutta?
27.-28.9.2024
Sibeliustalo, Lahti
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
13.05.2024
YOUNG-ohjelman ja SchoolWell-hankkeen sidosryhmäpäivä
YOUNG-ohjelman vuosittainen sidosryhmäpäivä, jonka järjestää tänä vuonna SchoolWell-tutkimuskonsortio.
Ma 11.11.2024
12:00-17:00
Siltasaarenkatu 8-10, Helsinki
YOUNG-ohjelma
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Blogi
|
02.05.2024
Oma Häme valitsi pilottiprojektissa arvioitavat menetelmät 
Oma Hämeen ja Itlan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien arviointipilotti etenee. Projektin ensimmäisessä vaiheessa Oma Hämeessä karsittiin yli 20 menetelmän joukosta seitsemän, joiden vaikuttavuutta ja soveltuvuutta arvioidaan uudella, Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävällä työkalulla. 
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
22.04.2024
10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille
Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki
Kasvun tuki