Uutiset>Uutiset
09.10.2023

Kysely nuorten aikuisten kokemuksista lapsuuden köyhyydestä

Oletko kokenut lapsuudessasi köyhyyttä? Minkälaiset asiat auttoivat pärjäämään? Tunnistatko lapsuudessasi koetun köyhyyden vaikuttavan aikuisiällä?

Itlan Samalta viivalta -ohjelman Valoisat-ryhmän nuoret kutsuvat 18–30-vuotiaita nuoria aikuisia vastaamaan kyselytutkimukseen, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, miten perheiden taloudelliset haasteet ovat näyttäytyneet nuorten aikuisten lapsuudessa ja vaikuttavatko kokemukset nykyiseen elämäntilanteeseen. Samalla halutaan löytää niitä asioita ja keinoja, jotka ovat tärkeitä köyhyydessä pärjäämisen kannalta.

Kyselyyn vastaamalla autat ymmärtämään paremmin, kuinka Suomessa voidaan parantaa tukiverkostoja ja edistää lasten ja nuorten hyvinvointia perheiden taloudellisten vaikeuksien keskellä. Kokemustieto voi myös auttaa lapsiperhepalveluiden sekä kolmannen sektorin toiminnan kehittämisessä.

Kyselyn avulla saatua aineistoa hyödynnetään Samalta viivalta -ohjelman tutkimus- ja vaikuttamistyössä. Kyselyn löydöksistä viestitään poliittisille päättäjille päätöksenteon tueksi. Kyselyn tuloksista tiedotetaan Itlan kanavissa keväällä 2024.

Kysely on auki 9.10.–12.11.2023. Vastaaminen on anonyymia ja kestää noin 30 minuuttia. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvomme neljä 30 euron arvoista Finnkinon lahjakorttia. Arvonta on osallistujille täysin vapaaehtoinen, mutta henkilötietojen antaminen on edellytys arvontaan osallistumiselle. Arvonnassa annettuja tietoja ei voida yhdistää vastaajan vastauksiin. Voittajat arvotaan viikon kuluttua osallistumisajan päättymisestä, palkinnot toimitetaan joulukuun 2023 loppuun mennessä. Arvonnan tarkemmat säännöt ovat luettavissa kyselyn tietosuojailmoitus -sivulta.

Itlan Samalta viivalta -ohjelma keskittyy lapsiperheköyhyyden tutkimukseen ja ilmiön ymmärtämiseen. Osana ohjelmaa toimii nuorten kokemusvaikuttajien ryhmä Valoisat, jonka tehtävänä on valaista lapsiperheköyhyyttä ilmiönä sekä ohjata tutkimustoimintaa ja viestintää yhdessä Itlan kanssa.

Lisätietoja

Mari Hirvonen

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

Yhteisövaikuttavuus

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

044 363 7276
Lauri Mäkinen

Projektitutkija

Project Researcher

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

040 663 9626

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Uutiset
|
13.03.2024
Lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa on tuettava kansallisesti
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformi etenee keväällä 2024. Yksi uudistuksen tavoitteista on lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten palveluiden vaikuttavuuden lisääminen. Sosiaali- ja terveysministeriö, Itla sekä hyvinvointi- ja yhteistyöalueet kokoontuivat 16.2. keskustelemaan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien valinnan uusista kansallisista linjauksista.
Kasvun tuki
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus