Uutiset>Uutiset
18.01.2022

Marjo Kurki Suomen Akatemian Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena -ohjelman johtajaksi

Itlan erikoistutkija, TtT Marjo Kurki on valittu ohjelmajohtajaksi Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena (PANDEMICS) -ohjelmaan.

Ohjelmajohtajakausi on vuosille 2022–2024 ja rahoitus myönnetään ohjelmajohtajan taustaorganisaatiolle, Itlalle.

PANDEMICS-ohjelma edistää pandemioiden aiheuttamien kriisien ennakointia ja taltuttamista, kriisin jälkeistä palautumista, yhteiskunnan toiminnan turvaamista, toimenpiteitä koskevaa päätöksentekoa sekä tutkimukseen perustuvia kokonaisvaltaisia ratkaisuja.

Ohjelmajohtaja rakentaa ohjelmakokonaisuutta yhteistyössä PANDEMICS-ohjelmaan kuuluvien tutkimushankkeiden kanssa.  Lisäksi ohjelmajohtaja edistää yhteistyötä sekä strategisen tutkimuksen ohjelmien välillä että kansallisen päätöksenteon kanssa. Ohjelmajohtajan vahva kokemus sidosryhmäyhteistyöstä sekä jo olemassa olevat vaikuttamisen verkostot ovat tärkeitä tehtävän onnistuneessa hoidossa. Tähän sekä Kurjen että Itlan laajat kansalliset sidosryhmät sekä viestintä- ja vaikuttamisosaaminen tarjoavat erinomaisen tuen.


”Ohjelman ajankohtaisuus motivoi erittäin paljon. Pandemioilla on myös laaja vaikutus lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin. Itlalla on erityinen rooli kansallisessa tutkimusperustaisessa tiedon tuottamisessa ja välittämisessä, joten olen vakuuttunut, että Itla voi tarjota ohjelman kannalta tärkeäitä vaikuttamisen verkostoja ja viestintäosaamista”, kertoo Marjo Kurki.


Ohjelmassa luodaan monitieteistä asiantuntijuutta pandemioiden aiheuttamien yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi ja edistetään hyvinvointivaltion perustehtäviä, toimintavarmuutta ja kansalaisten turvallisuutta.


“Olemme iloisia siitä, että säätiö tunnustetaan merkittäväksi tutkimustoimijaksi tällä ohjelmajohtajanimityksellä. Säätiön yksi keskeinen arvo on toimia sillanrakentajana kansallisten ja kansainvälisten tutkimusryhmien välillä ja ohjelmajohtajan tehtävä tukee näin ollen hienosti säätiön tavoitteita”, toteaa säätiön toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Lisätietoja

Marjo Kurki

Kehitysjohtaja

Director of Development

PANDEMICS- ja YOUNG -ohjelmat

Kasvun tuki

marjo.kurki@itla.fi

044 271 0797

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Lattialla istuvan nuoren jalat.
Uutiset
|
23.01.2025
Matalan kynnyksen mielenterveysapua nuorille tarjoava Walk in terapia -menetelmä arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Walk in terapia -menetelmän, joka on tarkoitettu nuorille matalan kynnyksen mielenterveysavuksi. Walk in terapia -menetelmän arvioiminen on tärkeää, sillä nuorten henkinen pahoinvointi on yleistä ja matalan kynnyksen palveluille on suuri tarve. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Vieraskynä
|
17.01.2025
The future of health and social care: Perspectives from Finland and Scotland
Last autumn, students from the Childhood Builders leadership training programme visited Scotland. Through this exchange, leaders from Finland and Scotland shared valuable lessons and experiences in advancing equitable, inclusive, and resilient leadership in health and social care. The lessons learned in Scotland and Finland offer a clear call to action: the future of health and social care depends on leaders willing to listen, collaborate, and lead with courage.
johtaminen
Johtamiskoulutus
Puisella pöydällä erivärisiä palapelin osia.
Blogi
|
17.01.2025
Psykososiaalisten menetelmien valinta on iso muutosjohtamisen haaste
Oma Hämeen ja Itlan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien arviointipilotti toi esiin paitsi tärkeää tietoa menetelmistä, myös isoja muutosjohtamisen haasteita. Menetelmät on usein otettu käyttöön osana hanketyötä, irrallaan operatiivisesta johtamisesta, tiukassa aikataulussa ja lyhyellä varoitusajalla. Jatkossa hyvinvointialueella tarvitaan yhteinen suunnitelma siitä, mitä, miten ja missä menetelmiä käytetään.
Kasvun tuki
Nuori nainen ja kaksi lasta laskevat iloisina pulkalla mäkeä aurinkoisena päivänä.
Uutiset
|
15.01.2025
Tulipalojen sammuttamisen sijaan pitkäjänteistä hyvän kasvun tukea lapsen arjessa   
Viime syksynä joukko tutkijoita, johtajia, kolmannen sektorin edustajia ja käytännön ammattilaisia kokoontui Itlaan keskustelemaan Suomen tulevaisuuden ydinkysymyksestä: mitä tarvitaan, jotta lapsemme ja nuoremme voisivat hyvin? Vastaus tarjoaa painokkaita eväitä parhaillaan käynnissä olevaan Sotevisio 2030 -työhön, ja se lähetettiin sosiaali- ja terveysministeriöön joulun alla.
Sotevisio 2030
Blogi
|
15.01.2025
Eletään lapsen lailla – huolenpitoa, rakkautta ja liikkumisen iloa 
Lapsen hyvä elämä on riippuvainen aikuisten toimista. Ensimmäiset tuhat päivää ovat erityisen tärkeitä ja voivat vaikuttaa aikuisuuteen asti. Itlan visiona on lapsiystävällinen Suomi. Sitä rakennetaan huolehtimalla niin lasten kuin vanhempien hyvinvoinnista – unohtamatta lapsenmielisyyttä aikuisenakaan!
Strategia
Lapsia pelaamassa liikuntasalissa.
Uutiset
|
08.01.2025
ADHD-diagnoosin saaneiden lasten ja nuorten vanhemmille tarkoitettu Strategia-menetelmä arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Strategia-menetelmän, joka on tarkoitettu ADHD-diagnoosin saaneiden lasten ja nuorten vanhemmille. Strategia-menetelmä on uudenlainen lisäys Kasvun tuen menetelmäpankkiin, sillä se on vanhemmille tarkoitettu kurssi, jolle pääsyn edellytyksenä on lapsen diagnoosi. Tällaisia menetelmiä ei ole aiemmin arvioitu Kasvun tuessa. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät