Uutiset>Uutiset
18.01.2022

Marjo Kurki Suomen Akatemian Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena -ohjelman johtajaksi

Itlan erikoistutkija, TtT Marjo Kurki on valittu ohjelmajohtajaksi Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena (PANDEMICS) -ohjelmaan.

Ohjelmajohtajakausi on vuosille 2022–2024 ja rahoitus myönnetään ohjelmajohtajan taustaorganisaatiolle, Itlalle.

PANDEMICS-ohjelma edistää pandemioiden aiheuttamien kriisien ennakointia ja taltuttamista, kriisin jälkeistä palautumista, yhteiskunnan toiminnan turvaamista, toimenpiteitä koskevaa päätöksentekoa sekä tutkimukseen perustuvia kokonaisvaltaisia ratkaisuja.

Ohjelmajohtaja rakentaa ohjelmakokonaisuutta yhteistyössä PANDEMICS-ohjelmaan kuuluvien tutkimushankkeiden kanssa.  Lisäksi ohjelmajohtaja edistää yhteistyötä sekä strategisen tutkimuksen ohjelmien välillä että kansallisen päätöksenteon kanssa. Ohjelmajohtajan vahva kokemus sidosryhmäyhteistyöstä sekä jo olemassa olevat vaikuttamisen verkostot ovat tärkeitä tehtävän onnistuneessa hoidossa. Tähän sekä Kurjen että Itlan laajat kansalliset sidosryhmät sekä viestintä- ja vaikuttamisosaaminen tarjoavat erinomaisen tuen.


”Ohjelman ajankohtaisuus motivoi erittäin paljon. Pandemioilla on myös laaja vaikutus lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin. Itlalla on erityinen rooli kansallisessa tutkimusperustaisessa tiedon tuottamisessa ja välittämisessä, joten olen vakuuttunut, että Itla voi tarjota ohjelman kannalta tärkeäitä vaikuttamisen verkostoja ja viestintäosaamista”, kertoo Marjo Kurki.


Ohjelmassa luodaan monitieteistä asiantuntijuutta pandemioiden aiheuttamien yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi ja edistetään hyvinvointivaltion perustehtäviä, toimintavarmuutta ja kansalaisten turvallisuutta.


“Olemme iloisia siitä, että säätiö tunnustetaan merkittäväksi tutkimustoimijaksi tällä ohjelmajohtajanimityksellä. Säätiön yksi keskeinen arvo on toimia sillanrakentajana kansallisten ja kansainvälisten tutkimusryhmien välillä ja ohjelmajohtajan tehtävä tukee näin ollen hienosti säätiön tavoitteita”, toteaa säätiön toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Lisätietoja

Marjo Kurki

Ohjelmajohtaja

Programme director

PANDEMICS- ja YOUNG -ohjelmat

Kasvun tuki

044 271 0797

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki