Uutiset>Uutiset
01.02.2023

Haluatko oppia tekemään systemaattisia kirjallisuuskatsauksia?

Itlan Kasvun tuki -aikakauslehdessä julkaistaan psykososiaalisten menetelmien arvioita systemaattisina katsauksina. Järjestämme menetelmäarvioiden kirjoittajille tarkoitetun koulutukseen maaliskuussa. Haku on auki helmikuun loppuun.

Arvioimme Kasvun tuessa psykososiaalisia menetelmiä. Julkaisemme menetelmäarviot systemaattisina kirjallisuuskatsauksina Kasvun tuki -aikakauslehdessä. Koulutamme menetelmäarvioiden kirjoittajat katsausten tekoon. Järjestämme maaliskuussa koulutuksen, jossa opit arvioimaan psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuus- ja implementointitutkimuksia ja kirjoittamaan systemaattisia kirjallisuuskatsauksia.

Koulutuspäivät järjestetään torstaina 16.3. ja 30.3. klo 12–16. Edellytämme osallistumista vähintään jälkimmäisenä päivänä.

Hae etäkoulutukseen 28.2.2023 mennessä tällä lomakkeella.

Olet hakemamme henkilö, mikäli sinulla on ymmärrystä interventiotutkimuksesta. Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu tohtoreille ja väitöskirjatutkijoille. Muilta katsomme eduksi ymmärryksen tieteellisestä kirjoittamisesta.


“Koulutus oli selkeä eikä pohjatietoa menetelmien vaikuttavuuden arvioinnista tarvinnut. Kouluttajista jäi innostunut ja ystävällinen kuva, aikaa keskustelulle oli riittävästi ja materiaalit sain omaan käyttööni. Lämmin suositus!”, kommentoi eräs koulutuksen käynyt.


Paikkoja koulutukseen on rajoitetusti. Ilmoitamme valituille mukaanpääsystä heti maaliskuun alussa.

Koulutuksen käynneille katsauksen kirjoittajille maksamme katsauksen kirjoittamisesta palkkion. Katsausten kirjoittajat valitaan arvioitavan menetelmän ja kirjoittajien aikataulujen mukaan.

Mikäli kiinnostuit koulutuksesta, mutta aika ei sinulle sovi, ei hätää, järjestämme seuraavan koulutuksen loppuvuodesta.

Kasvun tuki on kansallinen toimija – osa Itlaa. Kasvun tuen tavoite on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden psyykkistä hyvinvointia lisäämällä tutkimusperustaista päätöksentekoa ja ammattilaisten näyttöön perustuvaa toimintaa.

Lisätietoja

Marko Merikukka

Tiedeasiantuntija

Tutkimusetiikan tukihenkilö

Science Specialist

Research Integrity Adviser

Kasvun tuki

040 647 5565

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Uutiset
|
13.03.2024
Lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa on tuettava kansallisesti
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformi etenee keväällä 2024. Yksi uudistuksen tavoitteista on lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten palveluiden vaikuttavuuden lisääminen. Sosiaali- ja terveysministeriö, Itla sekä hyvinvointi- ja yhteistyöalueet kokoontuivat 16.2. keskustelemaan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien valinnan uusista kansallisista linjauksista.
Kasvun tuki
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus