Uutiset>Uutiset
01.09.2022

VIP-teemaryhmän ja AVIn webinaareissa etsitään ratkaisuja ei-toivotun käyttäytymisen kohtaamiseen

Yksi syy kommunikaation haasteisiin opettajan tai muun kasvatusalan työntekijän ja lapsen tai nuoren välillä on ei-toivottu käytös koululuokassa tai varhaiskasvatusryhmässä.

Työrauhaa voidaan merkittävästi parantaa sitä järjestelmällisesti tukevilla toimintatavoilla. Tutkimusnäyttöön perustuvien menetelmien käyttö käyttäytymisen ohjaamisen keinona on toistaiseksi ollut suomalaisissa kouluissa ja varhaiskasvatuksessa suhteellisen vähäistä.

VIP-teemaryhmä Käyttäytymisellään reagoivat lapset ja nuoret on syksystä 2021 saakka työstänyt käyttäytymisen haasteisiin koulussa, esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa liittyviä kysymyksiä.

Teemaryhmä on lähestynyt aihetta mm. hyödyntämällä Science Academy of Finlandin Ilmiökartta-prosessia. Siinä pyöreän pöydän keskusteluihin tuotiin teeman asiantuntijoita niin tutkijapuolelta kuin kentältä tarkastelemaan ilmiötä monipuolisesti ja etsimään tutkimuspohjaisia, tarpeisiin vastaavia ratkaisuja.

Omat webinaarit opettajille ja johdolle

Tämän työn ansiosta teemaryhmä järjestää syyskuussa aiheesta Aluehallintoviraston kanssa kaksi webinaaria.

5.9. järjestettävä webinaari otsikolla ”Ryhmänhallintataidot kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opettajien ja muun henkilöstön tukena” on suunnattu opettajille, varhais- ja esikasvatuksen opettajille sekä opiskeluhuollon henkilöstölle. Tapahtuma on täynnä, mutta jonotuslistalle voi edelleen ilmoittautua.

26.9. otsikolla ”Joustavasti tehostuvan tuen ketjun johtaminen: mistä joustavasti tehostuvan tuen vaikuttavat elementit rakentuvat?” puhutaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille, koulujen ja opiskeluhuollon sekä varhaiskasvatuksen johdolle ja suunnittelijoille. Tässä webinaarissa on edelleen tilaa!

Molempien webinaarien suomeksi ja ruotsiksi tekstitetyt tallenteet sekä muut materiaalit jaetaan kaikille ilmoittautuneille myöhemmin.

Lisää tietoa VIP-teemaryhmän toiminnasta

Kasvun tuessa arvioidut psykososiaaliset menetelmät

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Tapahtumat
YOUNG-ohjelman tutkijatapaaminen
Tapaamisen tavoitteena on tukea tutkijoiden verkostoitumista, lisätä keskustelua eri tutkimusaiheista ja oppia toisten tutkimuksesta.
07.05.2025
12.00-16.00
Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki
YOUNG-ohjelma
Vaaleatukkainen lapsi leikkii autoilla liikennematon päällä
Blogi
|
16.04.2025
Yhteisövaikuttavuustyössä tärkeintä on säilyttää asiakas keskiössä
Yhteisövaikuttavuustyö etenee mainiosti Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeessä. Yhteisjohtamisen käytäntöjen kanssa on päästy vauhtiin, ja parhaillaan käynnistetään asiakastyön yhteisiä rakenteita. Haastavinta muutoksen toteuttamisessa on erilaisten näkökulmien kohtaaminen. Ratkaisu on vuorovaikutus.
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtumat
Psykososiaalisten menetelmien onnistunut käyttöönotto lasten ja nuorten palveluissa
Onnistuneen implementoinnin eli käyttöönoton webinaarisarja toteutuu jälleen! Tällä kertaa tutustumme konkreettisiin työkaluihin, jotka helpottavat psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa lasten ja nuorten palveluissa. Luvassa on myös inspiroivia puheenvuoroja muutoksen johtamisesta!
Ma 26.5.-29.9.2025
Klo 13-15
Teams
Kasvun tuki
Pöydällä on Kasvun tuki -aikakauslehtiä.
Artikkelit
|
15.04.2025
Implementoinnin tulosten arviointi mittareilla – kirjallisuuskatsaus
Implementoinnin tulosten arviointiin on useita mittareita, mutta tutkimusta niiden hyödyntämisestä osana laajamittaista psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa ei juurikaan ole. Kasvun tuki -aikakauslehden ennakkojulkaisuna ilmestyvässä tutkimusartikkelissa kartoitetaan, millaisia mittareita palvelujärjestelmässä voitaisiin käyttää, kun arvioidaan psykososiaalisten menetelmien juurtumista.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Värikäs keinuhevonen, pöytä ja tuoli.
Blogi
|
14.04.2025
Etelä-Pohjanmaalla on sitouduttu verkostomaiseen perhekeskustoimintaan – uudessa Seinäjoen perhekeskuksessa palvelut myös fyysisesti saman katon alla
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella verkostomainen perhekeskustoiminta on saatu hyvin käyntiin. Seinäjoen uudessa perhekeskuksessa yhteiseen toimintaan kannustaa myös fyysisesti saman katon alla toimiminen. Palvelualuejohtaja Satu Mäki-Fossin mukaan perhekeskustyössä on tärkeää nähdä kokonaiskuva ja se, miten nyt valitut toimet vaikuttavat pitkällä aikavälillä.
Johtamiskoulutus
Yhteisövaikuttavuus
Taapero istuu eduskunnan valtiosalin lattialla.
Uutiset
|
11.04.2025
Lasten hyvän kasvun tukeminen edellyttää sitoutumista, ekosysteemimäistä kehittämistä & hallituskaudet ylittäviä tavoitteita  
Itla kutsui alkuvuonna tutkijoita, johtajia, 3. sektorin edustajia ja käytännön ammattilaisia keskustelemaan Suomen tulevaisuuden avainkysymyksestä: mitä pitäisi tehdä, jotta lapsemme ja nuoremme voisivat kasvaa täyteen potentiaaliinsa ja saada siihen tarvitsemaansa tukea? Vastaus tarjoaa konkreettisia keinoja Sotevisio 2030 -työhön, ja se on lähetetty sosiaali- ja terveysministeriöön.
Sotevisio 2030