Uutiset>Uutiset
01.09.2022

VIP-teemaryhmän ja AVIn webinaareissa etsitään ratkaisuja ei-toivotun käyttäytymisen kohtaamiseen

Yksi syy kommunikaation haasteisiin opettajan tai muun kasvatusalan työntekijän ja lapsen tai nuoren välillä on ei-toivottu käytös koululuokassa tai varhaiskasvatusryhmässä.

Työrauhaa voidaan merkittävästi parantaa sitä järjestelmällisesti tukevilla toimintatavoilla. Tutkimusnäyttöön perustuvien menetelmien käyttö käyttäytymisen ohjaamisen keinona on toistaiseksi ollut suomalaisissa kouluissa ja varhaiskasvatuksessa suhteellisen vähäistä.

VIP-teemaryhmä Käyttäytymisellään reagoivat lapset ja nuoret on syksystä 2021 saakka työstänyt käyttäytymisen haasteisiin koulussa, esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa liittyviä kysymyksiä.

Teemaryhmä on lähestynyt aihetta mm. hyödyntämällä Science Academy of Finlandin Ilmiökartta-prosessia. Siinä pyöreän pöydän keskusteluihin tuotiin teeman asiantuntijoita niin tutkijapuolelta kuin kentältä tarkastelemaan ilmiötä monipuolisesti ja etsimään tutkimuspohjaisia, tarpeisiin vastaavia ratkaisuja.

Omat webinaarit opettajille ja johdolle

Tämän työn ansiosta teemaryhmä järjestää syyskuussa aiheesta Aluehallintoviraston kanssa kaksi webinaaria.

5.9. järjestettävä webinaari otsikolla ”Ryhmänhallintataidot kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opettajien ja muun henkilöstön tukena” on suunnattu opettajille, varhais- ja esikasvatuksen opettajille sekä opiskeluhuollon henkilöstölle. Tapahtuma on täynnä, mutta jonotuslistalle voi edelleen ilmoittautua.

26.9. otsikolla ”Joustavasti tehostuvan tuen ketjun johtaminen: mistä joustavasti tehostuvan tuen vaikuttavat elementit rakentuvat?” puhutaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille, koulujen ja opiskeluhuollon sekä varhaiskasvatuksen johdolle ja suunnittelijoille. Tässä webinaarissa on edelleen tilaa!

Molempien webinaarien suomeksi ja ruotsiksi tekstitetyt tallenteet sekä muut materiaalit jaetaan kaikille ilmoittautuneille myöhemmin.

Lisää tietoa VIP-teemaryhmän toiminnasta

Kasvun tuessa arvioidut psykososiaaliset menetelmät

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki